Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk iki oturumu Çiftlikköy Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Oturumlara Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın başkanlık etti. Gündemde yer alan elektrik enerjisi tasarruf cihazlarının alımı konusundaki öneri oybirliğiyle meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Konu hakkında bilgi veren Başkan Silpagar, yeni yasal düzenlemelere göre önümüzdeki dönemden itibaren elektrik aydınlatmalarının belediyelerin uhdesine verileceğini belirterek, yeni cihazlar sayesinde ilçede enerjiden yüzde 30 tasarruf edileceğini kaydetti. Başkan Silpagar, su depolarında bulunan eski motorların da aşırı enerji tükettiğini, yapılacak çalışmalarla bunların da enerji tasarruflu hale getirileceğini belirtti.

Çiftlikköy Belediye Meclisi, aldığı kararla Bulgaristan’ın Kavarna kenti ile kardeş şehir ilişkisini sona erdirdi. Başkan Silpagar, “Kavarna Belediyesi’nin Ermeni Soykırımını ve Bulgar Soykırımını tanıdığı doğrultusunda Dışişleri Bakanlığı bizi bilgilendirdi. Bizim de buna sessiz kalmamamız gerekiyordu. Durumu arzettiler. Bizim de gereğini yapmamız gerekiyor. Kardeş şehir protokolünün iptaliyle ilgili konuyu oylarınıza sunuyorum” diye konuştu. Yapılan oylamada oybirliğiyle karar kabul edildi.

Çiçekçilik OSB Müteşebbis Heyeti’ne 1 asil 3 yedek üye seçimi yapıldı. Asil üyeliğe Başkan Silpagar, yedek üyeliklere ise Ak Parti Grubu’ndan Turgut İşteben, Sedat Bahadır ve Cenap Özpolat 8 oyla ve oyçokluğu ile seçildi. Trafik Komisyonu kararları ise meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Komisyon kararlarında bazı sokak ve caddelerle ilgili yeni trafik düzenlemelerinin yanı sıra belirlenen 12 noktaya hız tümseklerinin yerleştirilmesi yer aldı.

Belediye bünyesi Norm Kadrosunda bulunan Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün iptal edilerek yerine Plan ve Proje Müdürlüğü ihdas edilmesi meclis tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Taylan Engin, meclis üyelerine yaptığı bilgilendirmede Çiftlikköy’ün plan revizyonları gibi çalışmaların oluşturulacak yeni müdürlük bünyesindekibir ekip tarafından koordine edileceğini dile getirdi. Diğer gündem maddelerinde, Çiftlikköy’de belirlenecek noktalara ATM Point’lerinin yerleştirilmesi oybirliğiyle kabul edildi. DSİ 1.Bölge Müdürlüğü’nün dere islahlarıyla ilgili görüş yazısı da yapılacak çalışmayla değerlendirilmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Adalet İşleri Teknik İşler Başkanlığı’nın Sultaniye Cezaevi ile ilgili yazısı da değerlendirilmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Belediye bünyesinde hibe yoluyla şirket devralınmasını öngören Plan ve Bütçe Komisyon Raporu ise oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Meclisi, Perşembe günü yapılacak oturumla Eylül ayı toplantılarını tamamlayacak.

Editör: TE Bilişim