Dernek Başkanı Zeki Ertürk ve yöneticiler Vali Selim Cebiroğlu’nu ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Ertürk, Yalova’da 2 binin üzerinde Kırım Türkünün yaşadığını belirterek “Dernek olarak amacımız burada yaşayan vatandaşlarımızla Kırım’daki soydaşlarımız arasındaki diyalogu güçlendirmek, geleneklerimizi ve örfümüzü yaşatarak gelecek nesillere aktarmak. Bu yönde pek çok çalışma yapıyoruz. Sık sık Kırım’a giderek soydaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Hem Yalova’da hem Çiftlikköy’de birer kardeş şehrimiz var. İki şehir arasında kültürel, sosyal ve ekonomik bağlar kuruyoruz. Bunun yanında kurban ve zekatlarımızı Kırım yararına veriyoruz” dedi.

Ertürk, geçtiğimiz ay Kırım Milli Önderi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu ağırladıklarını da ifade ederek şöyle konuştu:

“Kendisinin ismini Çiftlikköy’de bir parka vermiştik. Şimdi de onun yanındaki caddeye isminin verilmesini talep ettik. Agamız da bizi ziyaret ederek ismi verilen parkı inceledi, buradaki soydaşlarımızla bir araya geldi”

Vali Selim Cebiroğlu, Kırımoğlu’nun Türk dünyası açısından çok önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek “O ziyarete ben de katılmak isterdim ancak ne yazık ki şehir dışında olduğum için katılamadım. Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Son derece önemli bir vazife yapıyorsunuz. Kırım’da yaşanan gelişmeleri de yakından izliyorum” dedi.

Zeki Ertürk, ziyaretin anısına Vali Cebiroğlu’na plaket ve İsmail Gaspıralı’nın bir kitabını hediye etti.

Editör: TE Bilişim