Ziyarette Perşembe akşamı bisikletçileri grubunun nasıl oluştuğunu, Yalova’da yapılan bisiklet etkinlikleri ve ildeki bisiklet kültürünün gelişmesi için verilen çabaları anlatan PAB üyeleri, son günlerde tartışma konusu olan bisiklet yollarındaki hacıyatmazların kaldırılmasıyla ilgili tepkilerini de dile getirdi.

Salman, “Araçlar Park Etsin Diye Kaldırmadık”

Kendisinin bisiklete karşı olmadığını, bisiklet yollarının da kaldırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Başkan Salman, “Biz bisiklet yollarını kaldırmadık, sadece dubaları kaldırdık. Seçim döneminde Cumhuriyet Caddesi esnafından aldığım talep buydu. Bunu yerine getirdik. Ama ben de arabaların park yeri olsun istemedim. Araçlar park etsin diye dubaları kaldırmadık.  Bununla ilgili önerilerinizi dinlemeye hazırım. Seçimlerin durumu netleştikten sonra bisiklet yollarını yurt dışındaki gibi özel bir renge boyayıp, emniyetten de yardım alarak buralara araç parkı yaptırmamak düşüncesindeyiz” diye konuştu.

PAB, “Bu Şekilde İnsanlar Bisiklet Kullanamaz”

PAB Yalova üyeleri ise göreve gelir gelmez bisiklet yollarının güvenliğini sağlayan dubaların kaldırılmasının “Bisiklet kenti Yalova” anlayışına zarar vereceğini söyledi. Yalova’nın modern bir kent algısının oluşmasında bisikletin katkı sağladığını, son iki festivale yurt dışından da gelenlerle bini aşkın bisikletçinin katıldığını belirten dernek üyeleri, bisiklet yollarının bu şekliyle insanların kentte bisiklet süremez hale geleceğini, bisiklet yollarının fonksiyonel hale getirilmesinin kentin faydasına olacağını dile getirdi.

Anket Ve Güzergah Çalışması Önerisi

PAB Yalova Dernek Başkanı Özlem Akyüz Bayrı da, ilk etapta bisiklet yollarının bulunduğu güzergâhlardaki esnafların bir anketle görüsünü alarak sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak istediklerini dile getirdi. Bayrı, “Bisikletlerin olmadığı caddelerde artık araçlar var, esnafın önü de açılmadı sadece otopark yerine cadde kenarına park ediyorlar. Uygulamada sıkıntıyı azaltabilecek bisiklet güzergâhlarıyla ilgili önerilerimizi sizlere sunacağız. Bisiklet kültürünün Yalova’da gelişmesinin önü kesilmemeli” diye konuştu. Derneğin bu konuda çalışma yapmasından memnuniyet duyacağını ve alınacak sonuçları değerlendireceklerini belirten Başkan Vefa Salman’a bisikletçiler PAB forması hediye ederek, bisiklet turlarına katılmaya davet etti.

Editör: TE Bilişim