USMED bireysel ve kurumsal üyeleriyle kısa sürede Türk ve Dünya sosyal medyasında etkili çalışmalar yapacak projeler üreten Said Ercan, 2013 yılıyla beraber uluslararası alanda bir çok temsilcilik oluşturarak çalışmalarına hız verdi. Sosyal Medya alanında akademik çalışmaların önünü açan çalışmalarda bulunan Ercan;  Sosyal Medya afet yönetimi, sosyal medya sinema, sosyoloji,  dijital pazarlama, gazetecilik ve daha bir çok alanda çalışma grupları oluşturmuş Sosyal Medya' da bilinç oluşturmayı amaç  edindi.

Ercan, Sosyal Medya ve bilişim alanında istihdamların önünü açmak üzere bir kariyer platformu oluşturarak, işveren ve iş arayanları bir araya getirdi. Usmed.cvmer.com adresinde aktif faaliyetine ediyor.

İlk, orta ve liseyi Yalova' da tamamlayan Said Ercan’ın; bugüne kadar internet yayıncılığı ve Sosyal Medya alanında çalışmalar yapmış dergiler çıkartmış yazı ve röportajları bir çok ulusal gazetede yayınlandı. Türkiye'nin her tarafında Sosyal Medya konferans ve seminerlerine devam eden üniversitelerde de Sosyal Medya alanında dersler veren Ercan; aynı zamanda bir çok milletvekiline Sosyal Medya danışmanlığı yapıyor. 
Editör: TE Bilişim