Yalova’nın Termal İlçesi Gökçedere Mahallesinde sefere konan Termal Treni yerli yabancı herkesin ilgisini görüyor. Yıllardır sefer yapan tren ilçeye gelenler için vaz geçilmez bir nostaljiye dönüştü.
Termal Belediyesi tarafından hizmete sokulan “Termal Treni” vatandaşlara ilçeyi bir baştan bir başa dolaştırıyor. Hal böyle olunca da ilçede bulunan Arap turistler başta olmak üzere tüm vatandaşların ilgi odağı oluyor. Doğayla iç içe geçen bu turu çok beğendiklerini dile getiren vatandaşlar, “Güneşin altında ilçeyi bir baştan bir başa dolaşmak çok zor oluyor. Ancak belediye tarafından devreye sokulan bu tren sayesinde artık oturduğumuz yerden tur yapabiliyoruz. Bu imkanı bize sağlayan belediyeye teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.
Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ise Termal Treni'nin ilçe için bir nostaljiye dönüştüğünü dile getirerek, "Yıllardır vatandaşlarımız bu trenle ilçeyi gezerler. İlçemizi ziyaret edenler için neredeyse olmazsa olmaza bir nostaljiye dönüştü. İlçemizin sıcak suları, doğası, tarihi noktaları kadar Termal Treni'de akılda kalıcı, ilçeyi tanıtıcı bir objeye dönüştü" dedi.

Termal Treni; Termal, mide suyu, aşıklar yolu, organik pazar, Gökçedere mahallesi, Adnanmenderes Caddesi, Atatürk Caddesi, Turgut Özal Caddesi, Baraj kenarı güzergahını takiben yeniden Termal'e dönen bir güzergahta yolcularını taşıyor.

 

Editör: TE Bilişim