75 yaşında İzmir'de hayatını kaybeden ünlü sinema sanatçısı Tuncay Gürel'in naşı Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi Hacı Kavaklı Camisine getirildi. Tuncay Gürel'in oğlu Halil Gürel taziyeleri kabul etti. Tuncay Gürel'in kız kardeşi Ayşe Gürel tabuta sarılarak dakikalarca göz yaşı dökerken akrabaları tarafından güçlükle sakinleştirildi.  

Oyuncu Dostları Vefasızlık Gösterdiler

Yıllarını Türk Sineması ve Tiyatrosuna adayan Tuncay Gürel'i az sayıda seveni son yolculuğuna uğurlarken bir çok filmde ve oyunda rol aldığı oyuncu arkadaşları ise Türk sinemasının, Küçük Eniştesi'ne vefasızlık göstererek cenazeye katılmadılar. Bir çelenk dahi gönderilmeyen merhumun cenazesinde sadece merhumun akrabaları ve cami cemaati hazır bulundu.

Tuncay Gürel'in oğlu Halim Gürel ise
"Türk sinemasının yetiştirdiği ender insanlardan birisini babam Tuncay Gürel'i uğurluyoruz. Münür Özkul ve Ulvi Uras gibi ustaların öğrencisi olan babam bir çok dizide rol aldı. Bu sanata tam 50 yılını vermiş büyük bir ustadır. Bugün buraya oyuncu arkadaşlarının çoğu gelmedi. Mesajla ulaşanlar oldu. Hepsinden allah razı olsun" dedi.

İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında omuzlara alınan ünlü sanatçı Tuncay Gürel'in naşı Çiftlikköy ilçe mezarlığına toprağa verildi.

Türk tiyatrosunda 50 yıl oyuncu olarak görev alan Tuncay Gürel, bu sürede pek çok tiyatro topluluğu ile çalıştı. Sinemada 1976 yılında çekilen "Tosun Paşa" filminde canlandırdığı "küçük enişte Bekir" karakteriyle hafızalarda yer edinen Gürel, sonrasında adım attığı televizyon dizileri oyunculuğunda da "Uzaylı Zekiye", "Bizimkiler" ve "Yazlıkçılar" başta olmak üzere pek çok dizide unutulmaz rollere imza attı.

Editör: TE Bilişim