Dede açıklamasında, "Yazın birkaç gün suyumuz kesildiğinde ne yapacağımızı şaşırmıştık.Dünyanın en kurak ve yoksul kıtası Afrika, sömürge dönemi sonrasında kendi kaynakları üzerinde egemenlik kuramamış ve sıklıkla iç çatışmaların yaşandığı bir bölge haline gelmiş. İklim koşulları ve jeopolitik özellikleri nedeniyle zor şartların hakim olduğu Afrika’nın Sahra Altı bölgesinde yer alan ülkelerde ise, insanlar hayatta kalabilmek için her alanda mücadele eder olmuşlar. Bölgede yaşanan sorunların en önemlilerinden biri olan susuzluk ise fakir halkın direncini iyiden iyiye azaltmış. İnsanlar burada her gün su almak için kilometrelerce yol kat ediyor. Taşınan suyun çamur ve çeşitli mikroplar içermesi ise salgın hastalıklara sebep olmakta ve binlerce insan bu nedenle hayatını yitirmekte.Bizlerde karınca misali bu mazlumlara bir faydamız olsun istedik” dedi.

İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Vekili Mustafa Yumuk ise İHH’nın şu ana kadar 3 bin 500 adet kadar su kuyusu açtırdığını, özellikle Afrika’da gerçekleştirdiği su kuyusu açma projesi ile insanları sağlıklı suya kavuşturmayı ve sağlıksız suyun sebep olduğu hastalıkları önlemeyi amaçladından bahsederek,  ”Su kuyuları genellikle Afrika’nın kırsal kesimlerinde, suyun olmadığı veya sağlıksız suyun bulunduğu bölgelerde açılmaktadır. Bir su kuyusu açıldıktan sonra çıkan su, bütün sağlık taramalarından geçirildikten sonra halkın kullanımına sunulmaktadır. İnsanların sağlıklı su kaynaklarına ulaşmasını sağlayan su kuyusu projeleri, Afrika’da yaygın olarak görülen hastalıkların da önüne geçmeyi hedeflemektedir. Suyun az bulunduğu bölgelerde hayatlarını idame ettirmek zorunda kalan Afrika insanı, İHH’nın başlattığı su kuyusu projesi ile hem sağlıklı suya kavuşacak hem de buralarda sağlıksız suyun sebep olduğu hastalıkların önü alınacak. Projeyle aynı zamanda yaşam alanlarının bereketlenmesi sağlanarak insanlar arasında dayanışma ve paylaşma kültürünün gelişmesine imkân tanınacak. Ayrıca bölgede yıllardır su nedeniyle yaşanan iç çatışmaların sona ermesi de projeden beklenen yararlar arasında.” diye konuştu.

Mustafa YUMUK Yalova  İş Kur Çalışanlarına bu hayırlı girişimlerinden dolayı teşekkür etti. Somali’de açılan olan  Su kuyusunun  adı “Yalova İş Kur Çalışanları ve Yakınları Su Kuyusu” olacak.

Editör: TE Bilişim