Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Üniversite’nin misyonu; evrensel değerler ışığında sorgulayıcı, katılımcı, araştırmacı, çözümleyici, yapıcı ve yenilikçi düşünce anlayışına sahip bireyler yetiştirerek bilgi ve teknoloji üreten bir dünya üniversitesi olmaktır. Üniversitemizin vizyonu; yenilikçi, dinamik ve katılımcı yapısıyla eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirme yapan, yerelde etkin küresel başarıya sahip teknoloji odaklı bir üniversite olarak ilerlemekte olduğunu bildirdi.

Öztabak, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Üniversitemizin vizyon ve misyonunu güçlü bir biçimde yaşama geçirmek üzere üstün ve özverili bir çalışma ortaya koymuştur. Yalova Üniversitesi, bu özverili çalışmalar sonucunda sürdürülebilir bir büyüme trendi içerisine girmiş ve kuruluşundan bu yana çok kısa bir süre geçmesine rağmen yeni kurulan üniversiteler arasında en fazla tercih edilen üniversitelerden biri olmayı başarmıştır. Yalova Üniversitesi Derneği olarak, önceki dönemdeki çalışmaları nedeniyle Sayın Rektörümüze teşekkür ediyor; yeni dönemde de başta Merkez Kampusu inşaatının tamamlanması olmak üzere; yeni fakülte ve bölümlerin açılması; ulusal ve uluslararası önemli bilimsel çalışmaların yürütülmesi yönünde kendilerine kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.

Bu vesileyle Yalova Üniversitesi’nin tercih ederek şehrimize gelen öğrenci arkadaşlarımıza da “hoş geldiniz” diyoruz. Ülkemizin en güzel şehirlerinden birinde, güven içerisinde ve başarılı bir biçimde öğretim hayatlarını sürdürmeleri için Yalova Üniversitesi Derneği olarak üzerimize düşenleri başta Sayın Rektörümüz olmak üzere Yalova Üniversitesi çalışanları ile birlikte yapmaya çalışacağız. Yerel yönetimlerimizin, esnaf ve ticaret erbabının ve Yalova halkının da ilimize eğitimlerini sürdürmek için gelen kardeşlerimize gereken misafirperverliği göstereceğine ve yardımcı olacaklarına inanıyoruz.

 

Yalova Üniversitesi, ilimizin en önemli değerlerinden biridir. Sadece şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına değil aynı zamanda da Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması mücadelesine de büyük katkılar sağlayacaktır. Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak daima bu bilinçle hareket ediyoruz.” diyerek iyi dileklerini sundu. 
Editör: TE Bilişim