Yalova Sporium Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Yalova’nın tanınmış isimleri ve siyaset dünyası ile kamu kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da katılımıyla düzenlenen 20.yıl kutlamasında coşku dolu sahneler yaşandı.

Yeni Yaşam Engelliler Derneği 20.yıl kutlama programının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Lale Dondurmacı, “Yeni Yaşam Engelliler Derneği, zor koşullar altında başladığı hizmetinde büyüyerek bugünlere kadar geldi.Yalova’nın yanı sıra Çınarcık ve Çiftlikköy ilçelerinde de temsilcilik açtık. Aileler ve engellilerle çoğalarak, büyüyoruz ve güçleniyoruz. Yalova’da engelli derneği olarak ilk derneğiz. 20 yılda çok yol aldık. Sizlerle güçlüyüz.Yasaları koyuyorsak bunları uygulayalım. İyi ki engelliler benim hayatımda, hepsini çok seviyorum” dedi.

Ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, Yalova’yı engellilerin haklarını kullanmaları konusunda örnek bir şehir haline getireceklerini belirterek, Almanya’daki Türklerin desteği ile Yalova’ya gelecek 40 akülü arabanın engellilere hayırlı olmasını diledi.

Yalova’da engellilerin ihtiyaçlarının giderilmesinde birçok ilke öncülük ettiklerini belirten Yeni Yaşam Engelliler Derneği eski başkanı ve dernek kurucularından Murat Arslanhan, “siyasetçi, bürokrat işbirliği ile birlik ve beraberlik içerisinde hizmetler yaptık. Derneğimiz 20 yılı boyunca birçok belediye başkanıyla çalıştı. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın dernek bugünlere geldi. Yaptığımız çalışmalarla Yalova’yı engelsiz Yalova konusunda ilk üç sıraya koyduk” dedi.

Eski Bakanlardan Hasan Gemici de Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nin bu özel gecesini onlarla paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Eğer toplum, yerel yönetimler ve STK işbirliği olursa, engellilerin önündeki engellerin kaldırılması mümkün olacaktır” dedi.

Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nin 20.kuruluş yıldönümünde derneğin bugünlere gelmesinde destek olan kişi, kurum ve kuruluşlara engellilerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları Türk Bayrağı tablosu ile teşekkür edildi. Kutlama programının sonunda, Dernek Başkanı Lale Dondurmacı, eski başkan Murat Arslanhan ve engelli aileleri hep birlikte kuruluş yıldönümünü pastasını kesti.

Editör: TE Bilişim