Tüm Türkiye’de Ticaret ve Sanayi Odalarının üyelerini birbirine karıştıran var olan temsil sistemini daha iyisini getireceğim diyerek altını üstüne getiren Naci Abi gelen tepkilere dayanamayarak Konkordato ilan etti.

Naci Abi tüm odalarda ki meslek kodlamalarının yeniden düzenlenmesinden sonra seçimlerin şimdilik mayıs-haziran ayında yapılması emrini aldı. Zaman ne gösterir bilinmez ama TOBB seçimi de Ağustos’ta yapılacak gibi.

Velhasıl iktidarları seven Naci Abi bu kez gelen tepkilere direnemedi. Şimdi ne olacak göreceğiz. Düzenleme işini oda üyelerine bırakırlarsa olmayacak, Naci Abi yapsa yine olmayacak. Peki ne olacak?

Üye yapılarını en iyi bilenler oda yönetimleridir. Onların amacı koltukta oturmak olmaz ise, onlar bulundukları, para kazandıkları, ekmek yedikleri ilin sanayi ve ticaret erbabının menfaatlerini öne alırlarsa onların doğru temsil edilmeleri gerektiğini düşünürlerse bu iş doğru bir şekilde çözülür. Yok kişi ve kurumların şahsi menfaatleri önemlidir, hazır bizde buraya alıştık, efendi, bırakamayız denilirse, buyurun size körler sağırlar muhabbeti. 
Bakanlar Kurulu halen elinde bulunan 1 yıl erteleme yetkisini sonuna kadar kullandı. 

Bu işin bu süre içinde bitirilmesi şarttır. Aksi halde yeni yasa gerekecektir. Bizim gibi küçük odalarda bari bu sorun iyi niyetle bile olsa çözülmelidir.

Meslek gruplarında doğru temsil oranı sağlanmalıdır. Grupların temiz olması gerekir diyorsan, 60-70 kişilik olacak diyorsan grup sayısı çok artacaktır. Gerek yok diyorsan hiç olmazsa birbirinin derdine ortak olabilecek meslekleri aynı grupta toplayacaksın.

İşin özü, işi Naci Abi’ye bırakmayacaksın.

Her üyeye de bırakmayacaksın.

Koltuk derdi de olmayacak.

Seçilmeme derdi de olmayacak.

Olmayacak ki, işin doğrusu olacak.

Sanane diyen varsa da işine bakacak.

Sanki onlara o koltuklar ve sıfatlar babalarından miras kalmış gibi…

Rahat, rahat oturacaklar…

Oturabilirlerse…