Bir bayramı daha bitirmenin burukluğunu yaşadık.Ne zaman geldi ne zaman bitti anlamdık bile.Ömürde öyle geçmiyor mu zaten.
         Artık elinde poşetle dolaşan ,kapı çalan komşular yok.O anılar tarihimizin geçmiş sayfalarında anacağımız düşler oldu.Ama değişmeyen trafik kazaları kaderimiz oldu.Yoğunlaşan trafik,artan araç sayısına birde dikkatsiz sürücüler kazalara davetiye çıkarıyor.
       Bayramlar yalnızca günümüzde tatil olgusunu ön plana çıkardı.Hele ki birleşen iş günleri tatil planlarına ivme kazandırdı.Eş dost akraba ziyaretlerinde öte bir yerlerde kafa dinleme daha önemli oldu.
     Bu bayram farklı bir koşturmacayı da getireceğe benziyor.Pazartesi açılacak olan okul,okul telaşını da getireceğe benziyor.Milyonlarca öğrenci ve öğretmen ve veliler zorlu bir sürece daha girecekler.Ayrı bir heyecanla yeni dönemi coşkuyla karşılayacaklar.
     Düşünün bir de yeni okula başlayacak miniklerde tarifi mümkün olmayan heyecan ve korkuyu beraber yaşayacaklar.Minik kalplerinin hızlı atışlarını duyar gibi oluyorum.
     Okula ilk adımı atacakları o dönemde öğretmen ve velilere büyük görevler düşmektedir.Sabırla yaklaşılan ve sevginin daim olduğu akıldan biran bile çıkarmayacağımız değerlerimizdir.Ömrünün sonuna kadar unutmayacağı bir izlenim oluşacaktır.Anne ve babalar içinde kolay değil.Bin bir emekle büyüttükleri çocuklarını yeni bir ortama taşıyarak geleceklerine şekil vermenin mutluluğunu yaşayacaklar.Yeni başlangıçlar yeni umutları da daim edecektir.
      Yıllar önce okuduğum bir makalede,Avrupa’nın birçok ülkesinde ve gelişmiş ülkelerde önce yetişkin bireyi baz almışlar.Anne ve babaları eğitmek amacıyla anne –baba okulu açarak belli saat süreyle eğitime tabi tutmuşlar.Yetişmiş anne babanın çocuklarının da farkındalık duygusunun geliştiği ve daha bilinçli olduğu gözlemlenmiştir.
      Ülkemize baktığımızda bazı vakıfların ve son zamanlarda devletinde okullar bünyesinde kurslar açtığını görebiliyoruz.Hatta halk eğitim merkezi gibi yaygın eğitimlerde de buna benzeri kurslar ücretsiz olarak verilmektedir.Ama maalesef uzun soluklu bu kurslarda katılımın az olması da insanı düşündürüyor.Atılan ufak bir adım bile yeni heyecanları beraberinde getiriyor.
     Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde;artan nüfusla beraber ihtiyaçlarda artmaktadır.Bu da bir dizi sorunları doğurmaktadır.Bir de bölgesel sorunlar eğitimin kanayan bir yarası olmaktadır.
    2015-2016 Eğitim –Öğretim döneminin değerli meslektaşlarıma,öğrencilerimize ve saygıdeğer velilerimize hayırlı olmasını diler,başarıların hep daim olmasını dilerim.
     Önümüzdeki haftalarda yeni bir gündemde buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın…