Bu hafta konumuzu okullara ayırmak istedim.Malum pazartesi 19 Eylül tarihinde 2016-2017 Eğitim ve Öğretim dönemi başlayacak.

   Uzun bir tatilden sonra öğrenciler ve öğretmenler okullarıyla buluşarak dersbaşı yapacaklar..Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci ve 1 milyona yakın öğretmen yeni döneme başlamanın heyecanını yaşayacaklar.

    İlimize baktığımız zaman 35 bin civarında öğrenci ve 2 bine yakın öğretmen start alacaklar.Türkiye geneline baktığımızda ilimizde öğretmen ihtiyacı yönünden fazla sorun olmadığını söyleyebiliriz.Binalarımızın fiziki şartları da kısmen yapılmaya çalışılmaktadır.

   Bu dönemin okulumuz Öğretmen Yusuf Ziya açısından farklı bir önemi olduğunu söyleyebilirim.Neden diye sorarsanız?Yeni eğitim ve öğretim dönemi açılışı okulumuzda gerçekleştirilecektir.Daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi okulumuzda Z kütüphane faaliyete girecektir.Bu yüzden valimiz ve milli eğitim müdürümüz ve protokol üyeleri törende yer alacaklar.

   Bu sürecin sağlıklı olması için başta müdürümüz,idareci arkadaşlarımız ve okulumuzun hizmetli çalışanları yoğun bir şekilde çalışarak bu görevi yerine getirmeye çalışmaktadırlar.Bir yandan kütüphaneyi hazır hale getirdiler.Bir yandan da okulun fiziki şartları daha iyi olsun diye etrafı yeşil tel örgüyle çevrilerek daha korunaklı hale getirildi.Bir yandan da belediyemiz okulun bahçesini temizleyerek daha temiz hale getirdi.

  Ayrıca 19 Eylül tarihinin ülkemiz açısından ayrıca bir önemi olduğunu belirtmek isterim.Bu gün Türkiye Gaziler günü olarak kutlanacaktır.Ulu önder Atatürk’ümüzün Gazilik ünvanını aldığı bu güzel günde de ilimizde kutlama töreni yapılacaktır.Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi ile birlikte protokol tarafından Atatürk anıtına çelenk konulacaktır.

  Yeni başlayacak bu dönemin öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ve idarecilerimize kolaylıklar getirmesini temenni ederim.Ayrıca velilerimize de büyük görevler düştüğünü söylemeden edemeyeceğim.

  Yeni dönemlerin yeni umutlar getireceğini bilerek tüm eğitim camiasına başarılar dileyerek yazımı noktalarken her şeyin daha güzel olması dileğiyle esen kalın…