Çekirge, örümcek, kelebek, sinek, solucan karada yaşayanlarıdır…
Ahtapot, yengeç, ıstakoz, midye, deniz anası suda yaşayanlarından birkaç örnek…
…..
33-35 omurdan oluşur.
İnsan vücudundaki omurga.
7 adedi boyunda.
12 adedi göğüste.
5 adedi belde.
5 adedi sakrumu oluşturur.
4-6 adedi kuyruk kemiğinde.
…..
Bu bilgileri de saklayın işte.
Her zaman bu kadar uğraşmam.
Arada merak ederim.
Takıldım ya bu aralar omurgaya, omurgalılara, omurgasızlara.
Fazla da sallamayalım, dedim. Çok okuyucum da meraklanınca yahu bu dizi tutacak galiba, kurtlar vadisi gibi dedim, kendi kendime.
Demez olaydım.
Bizim dizinin daha üçüncü bölümünde başrol oyuncuları ile yardımcı rolü üstlenenler cavladı gitti.
…..
C:1-2 ve C:3-4 omurlarındaki sıkıntı daha aşağılara yansıyarak fıtık başlangıcına dönüşüverdi.
…..
30 Mart seçimlerinden sonra tekrarlanan 1 Haziran seçimlerini kazandık diye zafer naralarını Edirne’ye, Kars’a, Ankara’ya, Eskişehir’e duyuranlar, oralarda nasılsa bilinmez ve görünmez diyerek 30 Mart seçimlerindeki MHP’nin belediye başkan adayını danışman yapınca CHP seçmeninin kafasında soru işaretleri oluşuverdi.
Yalova’da CHP çatısı altında teknik bilgi sahibi yetişmiş kimse olmayınca(!) dışarıdan ithal başkan yardımcısı ve Bilgi İşlemci de getirilince aklı başında birçok insan “eyvah” dedi ya, vakit henüz erken diyerek nidaları içlerine dönük söylediler.
…..
Çok dertlendiğimiz Yalova Belediyesi Şirketlerini de dün hallettik çok şükür. Yönetim Kurulu başkanı her iki şirkette de aynı isim eski Akkim Genel Müdürü Fatih Tanverdi oldu. Genel Müdür yok. Yönetim ve Denetim Kurulu üyelikleri azaltıldı.
Hayırlı olsun da…
Yahu, Akkök Şirketler Grubu’nun iktidarın korkusundan nazikçe görevine son verdiği, Başbakan’a tüm ülkenin önünde sallayan “Delikanlı”yı müdür yapmak hangi akıllı siyasetçinin aklı, çok merak ettim.
…..
Ankara’daki iktidara söylemediğini bırakmayacaksın, o insanların kızdıklarına görev vereceksin, sonra da Yalova’ya yardım etmiyorlar diyeceksin. Partisini Yakup Koçal’dan ötürü satanlara görev vereceksin, sonra bunu söyleyen şerefsizdir diyeceksin.
Pöh! Görünen köy kılavuz istemiyor da, ben bildiklerimi yazmayayım.
…..
MHP ve ülkücüleri CHP’yi seçimde desteklediler diye vatansever (ki onlar kendilerine milliyetçi der) ilan edeceksin, adayına makam vereceksin, bizde biat kültürü olmaz naraları atarken partinin amblemindeki altı okun her birinin anlamına ters düşen bir Cumhurbaşkanı adayını topluma lanse etmeye çalışan genel başkanına sitem ettim ama “Geçmiş geride kaldı” diyeceksin.
Tabi dün dündür, bugün bugün…
…..
Hey millet!
Hani irtica geliyordu.
Tanklar neden yürüdü, Sincan’da.
28 Şubat neydi?
Çelik Bilek,
Cesur Yürek?
Tom Miks?
Hiçbir milletvekilinin adını bilmediği, milletvekillerine isim sorulurken, kimsenin adını yazmadığını söylediği bir zatı muhteremi Cumhurbaşkanı adayımızdır diye sunan, Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi, sosyal demokrat, ilerici genel başkana karşı çıkacak biri var mı şimdi?
…..
Ey! Yalova sokaklarında Atatürk’ün Askerleriyiz diye yürüyenler, o gün sizler gibi düşünmeyenleri yandaş, satılmış, çeteci, rantçı, menfaatçi diyerek damgalayanlar…
Siz şimdi kimlerdensiniz?
Karada yaşayanlardan mı, suda yaşayanlardan mısınız?
Kızmayın hemen. Bir şansınız daha var, ister boyundaki yedi, ister beldeki beşte; seçin bir yeri fıtık olun kurtulun bari.
Unutmayın ki;
Bizci ve sizci yaklaşım haricinde bu toplumun içinde yaşayan insanlar da var. Mesela Yalova’da 15 bin kişi oy kullanmamıştı. Bu sayı Türkiye’de nedir ve neleri değiştirir hiç düşündünüz mü acaba?