İK, Yönetim, Danışmanlık, Eğitim ve Koçluk alanlarında Bursa'da faaliyet gösteren Informa Akademi'nin İK eğitimleri de tüm hızıyla sürüyor. İK sorumlularının artık sadece personel özlük dosyası hazırlayıp ödeme yapan kişiler olarak değerlendirilmediğini belirten Informa Akademi Eğitim ve İnsan Kaynakları Koordinatörü ve Kurucu Ortağı Mehtap Taşkıran, gerçekleştirdikleri eğitim programının günümüz İK sorumlularından beklenen özellikler ve nitelikler doğrultusunda hazırlandığına dikkat çekti. Diğer İK eğitimlerinin dışında "uygulamalı" eğitim anlayışını benimsediklerine dikkat çeken Taşkıran, eğitimin sonunda kursiyerlere gruplar halinde projeler verileceğini ve bu projelerin sonunda sertifikalarını alacaklarını söyledi.


Türkiye'de son dönemlerde kurumsallaşan ve hedefleri olan firma ve kurumlarda İnsan Kaynakları birimlerine verilen sorumluluk giderek artıyor. Yıllardır uygulanan klasik yönetim şekillerinin dışında daha gelişmiş ve daha etkin uygulamalar ile İK birimlerinin firmalara katkısı da verilen sorumluluğa paralellik gösteriyor. Informa Akademi Eğitim ve İnsan Kaynakları Koordinatörü ve Kurucu Ortağı Mehtap Taşkıran, İK birimlerinin asıl görevlerinin, yetkin ve etkin personeli seçerek doğru işe yerleştirmek, doğru eğitim programları ile personelin performansını arttırmak, başarılı personelleri elinde tutmak ve iş güvenliği, iş kanunu uygulamalarına hakim olmak gibi önemli rollerinin olduğunu hatırlattı.

Informa Akademi olarak Eylül ayı ortasında başladıkları İK Eğitim Programı'nın tüm hızıyla sürdüğünü belirten Taşkıran, daha önce yapılan eğitim programlarına ilave olarak 'uygulamalı' eğitim modelini benimsediklerini söyledi. Teorik eğitimin ardından, kursiyerlerin pratiklerini de geliştirebilmek adına gruplar halinde proje çalışmasının da yapılacağını dile getiren Mehtap Taşkıran, "İnsan Kaynakları eğitimlerine katılan kursiyerlerimiz eğitmenlerimizden aldıkları eğitimler sayesinde Informa Akademi'de kazandıkları farklı bakış açısıyla İnsan Kaynakları alanındaki değişime çok daha hızlı ayak uydurabilecekler" dedi.


Toplam 54 saat sürecek olan İnsan Kaynakları eğitimi Informa Akademi Kurucu Ortağı ve Uzman Psikolog Derya Karakoyunlu, Informa Akademi Eğitim ve İnsan Kaynakları Koordinatörü ve Kurucu Ortağı Mehtap Taşkıran ile uzun yıllar DSİ 1. Bölge Müdürlüğü'nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, özel şirketlerde de İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüş olan Ercan Erseç tarafından veriliyor. Taşkıran, uygulamalı olarak verilen kursun sonunda kursiyerlerin eğitim başında verilen projeleri tamamlamaları sonucunda sertifika kazanacaklarını da sözlerine ekledi.

İnforma Akademi 

*Kurumsal Gelişim Eğitimleri
*Kişisel Gelişim Eğitimleri
*Koçluk Hizmetleri
*Danışmanlık Hizmetleri
*Psikolojik Danışmanlık
*Aile Danışmanlığı
*Özel Eğitim Danışmanlığı
*Bireysel Değerlendirme 

alanlarında eğitim vermektedir.


İletişim : 

Web www.informakademi.com/

Facebook  www.facebook.com/InformaAkademi

Twitter  twitter.com/informa_akademi




Editör: TE Bilişim