Bu hafta sizlere referandumla ilgili bir şeyler yazmak istedim.Malum uzun zamandır gündemden düşmeyen bir konu.

     Sizlere bu yazıyı yazdığım sırada oy verme süreci başlamıştı bile.İnsanlarımız bir tercihte bulunarak oylarını kullanacaklar.Aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olduğu bilinciyle hare-ket edeceklerdir.

     Yurdumuza baktığımızda siyasi partiler referandumdan önce yoğun bir çalışma dönemine girdiler.Parti genel başkanları ve cumhurbaşkanımız il il gezerek referandumu anlattılar.Yeni paketin neler getireceğini konusunda meydanlarda halka seslendi.

     Bu 18 paketin içeriğinde neler olduğunu tam olarak anlattıklarını söyleyemeyeceğim.Ne-den mi diye sorarsanız,söyleyeyim.Karşılıklı ithamdan pek öteye geçemedi.İçeriğinde neler var,yaşamımızda  nasıl bir değişiklik olacağı konusu zayıf kaldı desek yanlış olmaz.

     Her siyasi parti kendi dünya görüşüne göre referandum maddelerini yorumlaması kadar doğal bir şey yok.Ama bunu yaparken ahlak kurallarına uymanın önemi oluğunu düşünüyo-rum.Kendi gibi düşünmeyenlere karşı anlayışlı olması siyasetin ve insan olmanın bir sonucu olsa gerek.

    Bizde maalesef siyasetçiler toplumu birleştirmek yerine bölme gayreti içinde olduğunu söyleyebiliriz.Bununda topluma yansımaları olumsuz oluyor.Geçenlerde bir ilimizde olan bir olayı sizlere paylaşmak istedim.Kahvede oyun oynayan taraflar siyasi bir konu yüzünden tar-tışırlar.Olay büyür ve karakolluk olurlar.İstenmeyen bir durum ortaya çıkar.

    Ünlü bir düşünürün yüzyıllar önce söylediği bir söz aklıma geldi.Sakın siyaseti en yakın dostunuzla yapmayın der.Siz kendi aranızda kötü olursunuz.Onlar gene yapacaklarını yaparlar der.Anlamlı güzel bir söz olduğu için sizlerinde bilmesini istedim.

    Avrupaya baktığımızda seçim süreçlerinin daha sakin olduğunu ve tarafların uyumlu oldu-ğunu gözlemleyebiliriz.Siyasi parti başkanlarının gerektiğinde bir araya gelerek canlı yayında konuşmaları demokrasinin aranan yönü.

    Yazımı noktalarken referandum sonucunun ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.

     Haftaya başka gündemlerde buluşmak dileğiyle esen kalın…