Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ünal Küçükyılmaz Yalova Devlet Hastanesi'nde kısa bir süre önce hizmete giren Anjiyo ünitesinde bu güne kadar 200 hastaya anjiyo hizmeti verildiğini söyledi. 
17 Ağustos 2015 tarihinde hizmete giren Anjiyo ünitesi yoğun bir tempoda çalışıyor. Yaklaşık 2.5 aylık bir süre içerisinde 200 hastaya anjiyo yapılan ve stent takılan ünite hakkında bilgi veren Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ünal Küçükyılmaz 5 hekim ile birlikte vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi. Küçükyılmaz yaptığı açıklamada, "17 Ağustos tarihi itibarı ile Yalova’da anjiyo hizmetini vermeye başladık. Yaklaşık 5 hekimimiz ile birlikte burada hizmet veriyoruz. Teknik ekiplerimizde burada eğitimlerini aldı. Burada yaklaşık 200’e yakın hastaya hizmet verdik. Bunların içerisinde 180 hastaya stent takıldı. Biz burada koroner anjiyografinin yanı sıra periferik anjiyografi hizmetini de veriyoruz" ifadelerini kullandı.
Hastaların kısa sürede taburcu olduğunu belirten Küçükyılmaz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Kalbin dışındaki yere, özellikle bacak damarlarına da stent takabiliyoruz. Sanıyorum 2 hastaya da bu şekilde stent takıldı. Aynı zamanda kalp pili uygulaması da yapıyoruz. Bu söylediklerim her yerde yapılabilen işlemler değildir. Ayrıca biz, el bileğinden de girerek anjiyografi işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu da her yerde yapılmaz. Normal de anjiyografi işlemleri genelde kasıktan girerek yapılır. Eğer damarın yapısında anatomik olarak biz bozukluk yoksa neredeyse rutin uygulama gibi biz bilekten damar yoluna girerek, işlemi gerçekleştiriyoruz. Bunun avantajı da hastalarımız kısa sürede taburcu olabiliyor. Yani anjiyo olan bir kişi 3 saat gibi bir kısa sürede taburcu oluyor. Rakamsal ifadelerde bulunuyoruz ama şimdi 200 diyince az gibi gözükebilir. Şöyle düşünmek lazım; zaman kaybetmeden biz 200 hastanın hayatını kurtarmışız. 200 hastamız ve 200 ambulans personeli ile birlikte il dışına gitmemiş oluyor. Bu sayede insanımızın da şehrine ve devletine olan güveni artıyor"
Editör: TE Bilişim