Ortalama 8,4 dakikalık vakaya ulaşma süresiyle Türkiye’nin en hızlı 112 ekibine sahip olan Yalova, yeni ambulanslarla hizmet süresi anlamında daha da güçlendi.

Ambulans sayısı 14’e çıktı

Ambulansların hizmete girmesi nedeniyle yapılan törene Yalova Valisi Esengül Civelek, AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, İl Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Dedecan ve protokol katıldı. Vali Esengül Civelek burada yaptığı konuşmada, “Acil sağlık hizmetlerinden kullanılmak üzere bakanlığımızca 3 yeni ambulans tahsis edildi. Bunların hizmete girmesiyle acil servis hizmetlerinde daha hızlı, daha etkin, daha verimli bir hizmet sunumu gerçekleştirebileceğiz. İlimizde bugün itibariyle 8 acil sağlık hizmet istasyonu, 143 personel, 14 ambulans, 7 gün 24 saat kesintisiz, 112 komuta kontrol merkezinde hizmet sunmaktadır. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

112 ambulansları ülkenin en hızlısı

Vali Civelek,  Sağlık Bakanlığınca yürütülen “Sağlıkta Dönüşüm Programı” kapsamında, Acil Sağlık Hizmetleri uygulamalarında; acil ve yoğun bakım tedavilerinin, özel hastanelerde ve kamu hastanelerinde ücretsiz verilmeye başlandığını, bu sayede sigortalı olsun olmasın herkesin acil durumlarda ücretsiz sağlık yardımı alınması sağlandığını kaydederek, “İlimizde 112 Acil Yardım Çağrı hattına günlük ortalama 680 çağrı gelmektedir. 2012 yılında 112 ambulanslarımızla toplam 16.668 kişiye yardım edilmiş ve bunların 378 tanesi ileri tektik ve tedavi amacı ile il dışına sevk edilmiştir. İl içerisinde 112 ambulanslarımızın vakaya ulaşım süreleri ortalama 8,4 dakika olup, bu ortalama ile Yalova 112, ülkemizin en hızlı 112’si olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Sağlık Bakanlığınca, 2 adet Acil Yardım Ambulansı ile 1 Adet Obez-Yoğun Bakım Ambulansı, İlimize, tahsis edilmiştir. Ambulans verilen Yalova ve diğer iller, İstanbul’da yapılan tören ile araçlarını resmi olarak teslim almışlardır. Bu ambulansların da hizmete katılmalarıyla bu alandaki hizmet sunumu en üst düzeye ulaşacaktır. Yeni ambulansların Yalova’mıza ve halkımıza hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

“Bütün sağlık personelimizden memnunuz”

AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun da , “Bugün Yalovamıza yeni hizmetlerin daha kaliteli yapılması vatandaşımızın daha rahat etmesi için yeni adımlar atılıyor. Bunlardan birisi de yeni ambulansların devreye girecek olması. İlçelerden illerden bu talepler zaman zaman geliyordu. Bu giden bakanımıza ait bir hizmet. Yenisiyle de daha güzel hizmetler alacağız. Bu ambulansların devreye girmesiyle evinden hastaneye hastaneden eve daha hızlı hizmet veriyor olacağız. Bütün sağlık personelimizden memnunuz. Bunu hastalarımızı ziyaret ettiğimizde bu memnuniyeti onlardan aldığımız zaman mutlu oluyoruz. Hiçbir vatandaşımız sağlık hizmeti almakta zamanı geciktirmesin iyi kullansın istiyoruz. Bu ambulanslarla da bunu sağlamış olacağız” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim