AKDF Yalova'da düzenlenen törenle Federal Almanya İçişleri Bakanlığı Teknik Yardım Kurumu Gençlik Birimi ile iş birliği ve eğitim protokolü imzaladı. Protokol hakkında bilgi veren AKDF Başkanı Adem Demirel, "80.000 gönüllüsü ve özellikle 10-17 yaş arası gençler ile yürüttüğü çalışmalar ve 40 yıllık geçmişi olan THW bu anlamda dünyada ki önde kurumlar arasında yer alıyor. 80.000 Gönüllüyü sadece % 1i kadar kadrolu personel ile eğitmekte ve idareyi yapmaktadırlar. Gönüllü Gençleri yetiştirerek afet ve kazalara müdahale ekipleri

kurmakta ve her an hazır 40.000 yetişkin gönüllü ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Gençlik birimi yetkilileri hafta sonu Yalova'da idi. 1-8 Eylül 2012 Tarihlerinde Yalova'da yaptığımız 'Orada Kimse Var mı?' (İs There Some One Else?) projesi  kapsamında afetler ile mücadele ve farkındalık eğitim programına THW Gençlik Birimi üyeleri katılmış ve program çok başarılı geçmişti.

THW ile olan ilişkilerimiz sürdürülmüş Şubat 2014 te Almanya'da THW üst düzey yönetiminin ve AKDF Genel Sekreterinin katıldığı bir toplantı yapılmış ve işbirliğimizin sürekli olması için görüşmeler yapılmıştır. Alınan karar üzerine Türkiye'de de toplantı yapılmasına karar verilmiş olup 06.09.2014 tarihinde Yalova'da yapılan ve AKDF Yönetim Kurulu ve THW Gençlik Birimi yetkililerinin katıldığı toplantıda uluslararası işbirliği, eğitim ve deneyimlerin paylaşılmasına yönelik protokol imzalanması kararı alınmıştır. Ayrıca THW üst düzey yönetiminin ve yetişkin biriminin de  Yalova'ya gelmek istedikleri tarafımıza iletilince, bizde Ekim-Kasım 2014 aylarında Yalova'ya davet ettik ve yeniden inşa edilecek eğitim ve tatbikat sahasının açılışını birlikte yapmaktan mutlu olacağımızı bildirdik.

Afetler bütün Dünya'da can ve mal kayıplarına yol açmaktadır. Afetlerle mücadelede kadrolu personelin yeterli ve ekonomik olmadığı Dünya'daki bir çok örnekte olduğu gibi gönüllüler ile yürütüldüğü bir gerçektir. THW bunun en başarılı örneği ve idari yapısı ile dünyada tekdir, bu işbirliği sayesinde benzer bir yapıyı Türkiye'de oluşturma imkanımız olacaktır. Eğitmenlerimiz 2015 Nisan-Mayıs aylarında Almanya'ya giderek eğitimlerini tamamlayacak ve program başlayacaktır. Her iki yılda bir Almanya'da yapılan eğitim kampına gençlerimiz katılarak hem deneyimlerini paylaşacak hem de uluslararası deneyime sahip olacaklardır. Hedefimiz çift yıllarda Almanya'da yapılan eğitim kampını tek yıllarda Türkiye'de yapmaktır. AKDF Eğitim, Koordinasyon Merkezi ve Tatbikat sahası bu nedenle çok önemlidir,  her yönüyle donatmaya ve bir an önce hazır hale getirmeye çalışmamızın nedeni budur. Gençlerimizi yetiştirip afet bilincinin arttırılması ve yaşantımızı buna göre planlamamız acıların ve kayıpların önlenmesi için zorunluluktur. Biz AKDF gönüllüleri olarak çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Yalova Üniversitesi Öğrencisi genç üyelerimiz ile 4 yıl önce başlattığımız çalışmalar sonucu eğitim verecek ve gerektiğinde müdahale çalışmalarına katılacak düzeye gelen arkadaşlarımız izlediğimiz yolun ne kadar doğru olduğunu bizlere göstermiş oldu" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim