Altınova Devlet Hastanesi hasta kabullere başladı. Tam kapasite çalışmaya başlayan hastane 7/24 esasına göre acil servis hizmeti de yapacak.
AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve beraberindeki heyet, 10 yataklı Altınova Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak beraberinde il yöneticileri, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer ve ilçe yöneticileri, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral i,le belediye meclis üyeleri ile birlikte hafta başında hizmete giren Altınova Devlet Hastanesini ziyaret etti. Hastanenin tüm servislerini gezen Öztabak ve beraberindekiler, Altınova Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Özlem Kalak’tan bilgi aldılar.
Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. tarafından 2012 Mart ayında temeli atılıp kaba inşaatı yapılan, daha sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilen Altınova Devlet Hastanesi inşaatı tamamlanarak hizmete girdi. 10 yataklı Devlet Hastanesi, 7 bin 333 metrekare alan üzerine kuruldu. İçerisinde yoğun bakım ünitesi ve ameliyathane de bulunan hastane ilçenin en önemli eksikliğini giderdi.
Altınova Devlet Hastanesi, 7 bin 333 m² arazi üzerine kurulmuştur. Tasarımda proje tek bir kütleden oluşturuldu.
1 bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat ve çatı katından oluşan yapının toplam inşaat alanı 3 bin 517.4m². 1. Bodrum kat 764.66 m², zemin kat 741.900m², 1. Kat 777.58 m², 2. Kat 822.01 m², çatı katı 411.268m² inşaat alanını kapsamakta.
bodrum kat; Teknik hacimler, morg ve yan birimleri ve mutfak ve yan birimlerinde oluşmakta.
Zemin kat; Resüsitasyon ve müdahale, küçük cerrahi operasyon, röntgen odası ve yan birimleri, laboratuar, hemşire odası, doktor odası ve 2 adet poliklinikten oluşmakta.
1. kat; 7 adet poliklinik, 2 adet diş muayene, 1 adet jinekolojik muayene, 1 adet ultrason odası ve idari birimlerden oluşmakta.
2. kat; 10 adet hasta odası (gerekli durumlarda 2 kişilik tefriş edilebilir), ameliyathane ve yan birimleri, yoğun bakım ünitesinden oluşmakta.
Çatı katı; yemekhane, kafe ve teras alanından oluşmakta.
Toplam 28 adet araç kapasiteli açık otopark mevcut.

Editör: TE Bilişim