AK Parti’nin Altınova İl Genel Meclis temsilcisi Ali Çorbacı, Altınova’da kurulması planlanan göletlerle ilgili çalışmaların çok iyi gittiğini ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2025 yılında yapılması ön görülen göletlerin işlemlerine 2014 yılında başlanıp 3 yıl sürecek bir çalışma ile mutlu sona kavuşulacağını söyledi.

Altınova İlçesi’nde Kınalı Barajı ile Karadere Barajı için Bakanlığın harekete geçtiğini söyleyen Meclis Üyesi Çorbacı, özellikle Karadere’deki çalışmaların çok iyi gittiğini burada zemin etütlerinin yapıldığını söyledi. Meclis Üyesi Çorbacı, “Bu yerlerin zemin etütleri yapıldı. İki bölgede İzleme Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından izlemeye alındı. Bölgenin su tutabilme özelliğinin haiz bulunması durumunda plan ve proje aşamasına geçilecek. 2 göletin toplam 12 milyon küp su tutabileceği tahmin ediliyor” dedi.

Meclis Üyesi Çorbacı, “2025’te yapılması gereken göletler bakanlık tarafından 2014’e yatırım programına alınacak 2015’de proje aşaması ve ihale aşamasına geçilecek. Programı bakanlık öne aldı. Bununla birlikte ihale aşaması süreci yaşanacak. Göletlerin 3 yılda bitmesi planlanıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim