Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Yalova Devlet Hastanesi Yöneticisi Hakan Sezen, hastanede açtıkları Anjiyografi Ünitesi ile 2 yıllık süreçte 4 bin 500 hastayı iyileştirdiklerini söyledi.
Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Yalova Devlet Hastanesi Yöneticisi Hakan Sezen, hastanede birçok yeniliğe imza attıklarını ve bu yeniliklerden dolayı birçok olumlu geri bildirimler aldıklarını söyledi.
Bölgeye hizmet sunuyor
Hastanede yapılan yenilikler kapsamında hayata geçirilen Anjiyografi Ünitesi ile birçok hastanın eski sağlığına kavuşmasına vesile olduklarını belirten Sezen, “Anjiyo’da 4 bin 500’ün üzerinde vakaya çıktık. 2 yıllık süreç içerisinde oldu bu. Anjiyo, kalp pili, damarlara konulan stentler, damar açılmaları gibi uygulamalar yaptık. 2 yılda 4 bin 500 hastamızın iyileşmesine, eski sağlıklarına kavuşmalarına katkı sunduk” dedi. Sezen, bu ünitede işlemlerin ise sadece 10 dakika ile 30 dakika arasında değişen zaman dilimlerinde yapıldığını dile getirdi.
Sezen, Yalova’da hayata geçirilen bu ünite ile hastanenin sadece Yalovalı hastalara değil bölgede yaşayan vatandaşlara hizmet sunduğunu söyledi. Sezen ayrıca hastanede açık kalp ameliyatlarında da 2’si yabancı 4’ü yerli olmak üzere bugüne kadar 6 vatandaşın ameliyatlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.
7 gün 24 saat esaslı çalışma
Yalova Devlet Hastanesi’nde bu üniteden sorumlu olan hekimlerden ve Tıbbi Hizmetler Başkanı olan Fatih Rıfat Ulusoy da yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu. 7 gün 24 saat esasına göre bu ünitede çalışma yaptıklarını söyleyen Ulusoy, “Yalova’da böyle bir üniteye ihtiyaç vardı ve bu ünite 2 yıl önce hayata geçirildi. Yalova’da son teknolojili ünitemizle hizmet veriyoruz. Bugüne kadar bu ünitemizde anjiyografinin yanı sıra kalp pili takılması, diyaliz hastalarımızın kataterlerinin takılması, damarlarının açılması gibi işlemler de yaptık. Örneğin müdahale edilmediği zaman kangrene dönüşebilecek olan hastalarımızın damarları açılıyor. Böylece uzuvlarının kesilmesine gerek kalmıyor. Dolayısıyla bizim burada yaptığımız işlemler hayati önem taşıyor. Bugüne kadar da 4 bin 500’ün üzerinde vakaya ulaştık. Bu Yalova için büyük bir kazanım” diye konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim