Ramazan alışverişine çıkan Yalovalılara uyarıda bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Yalova Şube Başkanı Funda Ayarcı, “Gıda maddeleri alışverişinde ambalajsız ürünler alınmamalı. Ürünlerin son kullanım tarihlerine mutlaka dikkat edilmeli” dedi.
Ambalajı olmayan ürünlerin satışında hile yapıldığı hususuna dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ayarcı, “Açıkta satılan gıda maddelerinde hile yapıldığı hususu unutulmamalıdır. Kesinlikle ambalajsız gıda maddelerini almayınız. Mümkünse ambalajlı da olsa tanımadığınız marka gıdaları almayınız. Simit gibi gıda maddelerini camekan ve maşa kullananlardan alınız” uyarısında bulundu.
En pahalı gıda maddesinin en besleyici ve en kaliteli gıda maddesi olmadığına dikkat çeken Ayarcı, “ Meyve ve sebze alırken mevsimlik olanları tercih ediniz. Konserve gıdalar alırken, ambalajındaki net ağırlığa dikkat ediniz. Alacağınız ürünlerin renklerinin kendi doğal rengi olmasına dikkat ediniz. Alışveriş yaparken alacağınız ürüne elinizle dokununuz. Çok soğuk ise donmuştur. Küflü gıdaları asla almayınız ve tüketmeyiniz. Donmuş patlıcan, kabak gibi sebzelerde nokta ya da lekeler halinde kararmalar görülür. Ambalajlı gıdalarda son kullanma tarihini kontrol ediniz. Dışı paslı, ezilmiş, kapakları bombelenmiş ve büzülmüş konserveleri almayınız. Konserve kutusunu açtığımızda içinde pas görürseniz sakın yemeyiniz. Etiketinde eksik bilgiler olan konserveleri almayınız. Konserve salça kırmızı renkte olmalı, içinde yabancı tat ve koku bulunmamalıdır” dedi.
Açıkta satılan süt ürünlerinin tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Ayarcı, “ Pastörize, uzun ömürlü sütler tüketilmelidir. Süt şişe ve kağıt kutularında üretim ve son kullanma tarihlerine dikkat ediniz. Pastörize sütler (şişe-karton), satış yerlerinde buzdolabında saklamıyor olmalıdır. Uzun ömürlü sütler oda sıcaklığında da muhafaza edilebilmektedir. Açıkta satılan çikolatalar yenilmemelidir” uyarısında bulundu.
TÜKODER Yalova Şube Başkanı Funda Ayarcı, ramazan ayının tüm İslam Alemi ve Yalova halkına  hayırlı olması temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilişim