Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Yalova'ya gelişinde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak tarafından karşılandı. İDO iskelesindeki karşılamanın ardından yürüyerek Yalova Valiliğine geçen Bakan Müezzinoğlu'nu bir çocuk çiçeklerle karşıladı. Çocuğa hangi mesleği seçeceğini soran Bakan, çocuğun doktor olmak istediğini duyması üzerine, "Geleceğin doktorları hazır" dedi. Ardından kendini karşılamaya gelen protokol mensupları ile tokalaşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Valilik Hatıra Defteri'ni de imzaladı. Yalova Valisinin makamında açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu sözlerine 7 Haziran seçimleri ile ilgili temennilerle başladı. Müezzinoğlu, "Ben Yalova'da 7 Haziran seçimlerinin hayırlı olmasını, demokrasimizin güçlenmesine vesile olmasını milli iradenin geleceğe umutla ve güvenle yürümesine vesile olmasını temenni ederim. Yaklaşık 1 aylık süre zarfında birlik ve beraberlik içerisinde birbirimizi kucaklayarak, sevgi ve hoşgörüyü merkeze alarak bir seçim çalışması yapılmasını huzur içerisinde bir seçim süreci geçirilmesini istiyorum. 7 Haziran seçimlerinde ise demokrasinin ve milli iradenin kazanmasını ülkemizin ve milletimizin geleceğe güvenle bakacağı süreçlere vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Ek Hizmet Binasına Yeni Üniteler Geliyor
Yalova Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasında yeni ünitelerin açılacağı bilgisini veren Bakan Müezzinoğlu, "Biz bugün Yalova'mızda siyasi çalışmalarla birlikte sağlık alanındaki çalışmalarımızı da değerlendireceğiz. Geçtiğimiz yıl yaklaşık bu günlerde Yalova'da yaptığımız değerlendirmelerde özellikle hastane yatak kapasitesi konusundaki sıkıntılarımızı tespit etmiştik. O nedenle yeni bir hastane yeri ve inşaatı zaman alacağı öngörüsü ile çok acele olarak Yalova'yı rahatlatacak tedbirleri almak adına kiraladığımız yaklaşık 100 yatak kapasiteli ek binanın bugün açılışını yapıyoruz. Burada özellikle Yalovalıların onkoloji, kanser tedavisi, anjiyo ve diğer tıbbı işlemlerde il dışına gitmelerinin önüne geçmek  tedbirleri alarak bir yol haritası belirledik ve bugün bu binamız hizmete giriyor. Önümüzdeki 1 ay çerisinde de Anjiyo ünitesini devreye sokacağız. Endoskopi, cerrahi, endoskopik üroloji, göz anjiyosu ve göz tomografisi gibi diğer ilave teknik donanımları da önümüzdeki mayıs ve haziran aylarında tamamlayacağız" diye konuştu.

400 Yataklı Hastane Yılsonunda İhaleye Çıkacak

400 Yataklı Yalova Devlet Hastanesi ile ilgili de bilgiler veren Bakan Müezzinoğlu hastanenin yıl sonuna kadar ihale aşamasına geleceğinin müjdesini verdi. Bakan konuşmasında, "Diğer taraftan belediyemizin tahsis ettiği ve tahsis çalışmaları devam eden arsa tahsisleri bittikten sonra mimari proje çalışmalarını bu yıl içerisinde başlayıp ondan sonraki süreçte de son derece ileri teknoloji ile yapılacak olan 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi'nin proje çalışmalarına başlayacağız. Böylece Yalova'nın tüm dinamiklerine sağlık alanında da katkı ve açılım sağlayacağız. Hastanenin yıl sonuna kadar ihale sürecine getirilmesini hedefliyoruz. Biz bugüne kadar vatandaşımızın hep yanında olduk. Bundan sonra da yanında olmaya devam ediyoruz. Sağlık alanında yaptığımız sessiz devrim, değişim ve dönüşüme önümüzdeki dönemde de inşallah el birliği ve gönül birliği ile devam edeceğiz.
Yalova Termal'le ilgili de projelerimiz var. İnşallah orası ile ilgili de seçimden sonraki süreçte uluslararası vizyonlu bir projeyle de Termal'e farklı bir vizyon katmayı hedefliyoruz" sözlerine yer verdi.

Ek Hizmet Binası'nın Kurdelesini Kesti

Konuşmaların ardından Çiftlikköy İlçesinde bulunan Yalova Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası'nın açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastanenin kurdelesini Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'la birlikte kesti. Hastaneyi gezen ve servisleri inceleyen Bakan ek hizmet binasının vereceği hizmet bakımından özel hastaneleri aratmayacağını sözlerine ekledi.

GOP Mahallesini Gezdi

Hastane açılışının ardından Gaziosmanpaşa Mahallesi'ne geçen Bakan Müezzinoğlu burada vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlardan ilgi gören Bakan vatandaşların sorunlarını dinlemeyi de ihmal etmedi. Bakan öğlen namazını ise GOP Camisinde kıldı.
Buradan Çınarcık İlçesine geçen Bakan Müezzinoğlu Çınarcık Devlet Hastanesini gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Bakan daha sonra Karayolu ile Bursa'ya geçti.


Editör: TE Bilişim