Türkiye genelinde Kızılay tarafından alınan her kan bağışına karşılık bir fidanın toprakla buluşacağı kampanyada 15 milyon fidan Kızılay kan bağışçıları adına toprakla buluşacak. Yalova’da düzenlenecek olan kampanyada ise Yalova Kızılay Kan Bağış Merkezi Armutlu Keçikaya Mevkii’nde fidanlık alanı oluşturdu.

Kan bağışı konusunda her dönem hassasiyet gösteren, düzenlenen kan bağışı organizasyonlarına büyük destek veren Yalova, “Bir Kan Bir Fidan” projesinin uygulama alanı oldu. Kan bağışçılarının, Kızılay şube başkanları ve Kızılay çalışanlarının katılacağı etkinlikte bağışçılar adına fidan dikim çalışmalarına başlanacak. Proje kapsamında Yalova Kızılay Kan Merkezi bağışçıları adına Armutlu Yangın Söndürme Ormana İlk Müdahale alanında 13 Kasım Perşembe günü bağışçılar adına fidan dikimine başlanacak.

Protokol imza tarihi itibari ile 2014 yılı için 1 milyon 424 bin 777 adet, 2015 yılı için ise 2 milyon 32 bin adet fidanın, ülkenin çeşitli noktalarındaki fidanlık alanlarına dikimi öngörülüyor. Fidan dikim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaları Türk Kızılayı Bölge Kan Merkezleri takip ediyor, planlamasını yapıyor.

Kanınız fidana, fidanlar ağaca” sloganı ile hayata geçirilen proje sayesinde kan bağışlayanlar hem şifa bekleyen hastalara umut olacak, hem de ülkemizin orman varlığına katkıda bulunacak. Gönüllüler adına, her kan bağışından sonra bir adet fidan toprakla buluşacak. Fidanlar, Bakanlık tarafından ülkemizin birçok noktasında oluşturulan ağaçlandırma alanlarında, Kızılay kan bağışçıları adına dikilecek.

Editör: TE Bilişim