Yalova'nın ilk ve tek Uyku Bozuklukları Tanı ve Tedavi Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi. Otelleri aratmayan bu laboratuar uyku bozukluğu ve uyku apnesi rahatsızlığı olan hastalara ücretsiz hizmet verecek.
Yalova Devlet Hastanesi ek hizmet binası bünyesinde oluşturulan Uyku Bozuklukları Tanı ve Tedavi Merkezi'nde 4 oda bulunuyor. Otelleri aratmayacak bir konforla donatılan odaların olduğu merkezde uyku bozukluğu ve sonu ölümle bitebilen uyku apnesi rahatsızlığı yaşayanların teşhis ve tedavisi yapılacak. Uyku Bozuklukları Tanı ve Tedavi Merkezi'nin açılış törenine Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve çok sayıda davetli katıldı. Burada merkez hakkında bilgi veren Uyku Bozuklukları Tanı ve Tedavi Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Hatice Kırgın, "Uyku Bozuklukları Tanı ve Tedavi Merkezinde hastalarımızın uyku ile ilgili sorunlarını önce teşhis edeceğiz. Sonra bu sorunların tedavisine geçeceğiz. Bu merkezden uyku problemi sorunu teşhisi konulan herkes yararlanabilecek. Hastalarımız 1 gece boyunca burada konuk edilecekler. Otel konforundaki odalarımızda kalacaklar. O esnada kalp ritmi, solunum, bacak hareketi, çene hareketi ve EYG dediğimiz beyin dalgalarının ritmini takip edip buna göre hastaların uyku sırasında nefesinde durmaların olup olmadığını tespit edecek ve buna göre tedaviler uygulayacağız" dedi.
Ardından Uyku Bozuklukları Tanı ve Tedavi Merkezi'nin açılış kurdelesini Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel birlikte kestiler. Merkezi gezen Vali Yılmaz ve beraberindekiler hizmete giren ünitenin Yalovalılara hayırlı olması dileklerinde bulundular. Özel hastanelerde bin TL ve bin 500 TL aralığında değişen ücretlerde verilen bu hizmet Yalova Devlet Hastanesi'nde ücret alınmadan verilecek. 

Editör: TE Bilişim