Yalova İtfaiyesi ülkenin en eğitimli ve bilinçli itfaiyeleri arasında yer alıyor. Kimyasal sızıntılardan, patlamalara ve en kapsamlı yangınlara kadar müdahale edebilme yeteneğine sahip ülkenin birkaç itfaiyesinden birisi olan Yalova İtfaiyesi 7 gün 24 saat Yalova’da olaylara müdahale ediyor. Yaşanan olaylarda adeta hayatlarını hiçe sayan ve bazen alevlerin içerisine, bazen en tehlikeli maddelere ve bazen de çok tehlikeli bölgelere giren itfaiye ekipleri birçok kişinin hayata dönmesine neden oluyor. Yalova’da meydana gelen olaylara dakikalarla sınırlı sürelerde müdahale eden Yalova İtfaiyesi bu anlamda ülkenin en hızlı itfaiyeleri arasına da girmiş durumda. Eğitimlerini sürekli güncelleyen Yalova İtfaiyesi müdahale alanının genişliğinden dolayı çevre ilçelerde yaşanan olaylara da müdahaleye gidiyor.
“Bu bir sevda işidir”
İlde yaşanan trafik kazalarında ve ağırlıklı olarak sıkışma olaylarına müdahale eden ekipler ortaya koydukları başarılı çalışmalarla göz dolduruyorlar. İtfaiyeciliğin bir sevda olduğunu dile getiren Yalova İtfaiyesi personelleri, “Biz sadece alevlere müdahale etmeyiz. Biz sadece trafik kazalarına müdahale etmeyiz. Bizim en temel amacımız insan hayatını korumak, kurtarmak meydana gelebilecek mal kayıplarının engellemek engelleyemiyorsak da en aza indirmektir. Biz gittiğimiz her olaya bu mantıkla gideriz. Bu meslek bir sevda işidir. İnsanı seveceksiniz. Yoksa bu mesleği yapamazsınız” dediler.
Halka güven veriyorlar
Yalova halkı da Yalova İtfaiyesi’ne duyduğu güveni şu sözlerle dile getiriyor, “Televizyonlarda yangınlara, trafik kazalarına ve diğer olaylara saatler sonra müdahale eden itfaiye ekiplerine şahit oluyoruz. Çoğu kez gecikmeler can kayıplarına ve büyük mal kayıplarına neden oluyor. Oysa Yalova İtfaiyesi dakikalar içerisinde her olaya müdahale ediyor. Bu da bizlere güven veriyor. Bizler bir nedenle itfaiyeye haber verdiğimizde dakikalar içerisinde belirtilen noktaya ulaşacağını biliyoruz. İtfaiyecilerimize bu özverili çalışmalarından dolayı yürekten teşekkür ediyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim