Çiftlikköy Belediyesi çalışanlarına kazalara karşı alınması gereken tedbirler ve yasal sorumluluklar hakkında bilgi veren uzmanlar, belediye personeline genel iş güvenliği kuralları oluşturulması, kazalar ve meslek hastalıklarının önlenmesi ile güvenli bir iş ortamı oluşturulmasının önemini anlattı.

Eğitimlerde reaktif izleme olarak anılan eski yaklaşımda meydana gelmiş olayların izlenerek, zararın tazmini yoluna gidildiğini belirten İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Burak Cömert, “Eski yöntem güvensiz durumları yeterince önemsenmemesi durumunu doğuruyordu. Ancak Proaktif İzleme dediğimiz yeni yaklaşımda risk değerlendirmesi yapılarak güvensiz durumlar önceden değerlendirmeye alınıyor. Bu yöntemde eğitime ve katılımcılığa da önem veriliyor” dedi.

Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği alanında korunma yöntemleri de dile getirildi. Dört ana başlık altındaki korunma yöntemleri, tehlikeyi kaynağında yok etme, ikame yoluyla yoketme, lokal olarak sınırlandırma, personele verilecek maskelerle önleme olarak belirtildi. 

Editör: TE Bilişim