Çiftlikköy Belediyesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında 800 bisiklet teslimini kapsayan protokol, Engelsiz Kafe önünde düzenlenen törenle imzalandı.
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ile İl Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Dedecan tarafından imzalanan protokolle, “Türkiye’de Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” çerçevesinde, Yalova’da gerekli kriterleri sağlayan ilk belediye olan Çiftlikköy Belediyesi’ne bisikletlerin teslimi gerçekleşti. İmza törenine Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Kaymakam Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Ba şkanı Ali Murat Silpagar, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, Halk Sağlığı İl Müdürü İbrahim Dedecan ile il ve ilçe protokolünden isimler katıldı.
Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Dedecan törende yaptığı konuşmada, şimdiye kadar Yalova’da bakanlık desteği kapsamında 1024 bisiklet dağıtıldığını ifade ederek, “Bakanlığımızın yürüttüğü son projede de, uygun altyapıyı sağlayan belediyelerle halkımızın ücretsiz kullanımına sunulmak üzere bisiklet teslimi aşamasına geçilmiştir. Bu kapsamda Çiftlikköy Belediyemiz burada hepimizin gördüğü gibi bisiklet kullanımı ve yürüyüş açısından uygun sahil bandını oluşturmuş ve Yalova’da güzel bir örnekle ilk bisiklet teslim törenine hak kazanan belediye olmuştur. Çiftlikköy Belediyemiz ve Sayın Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’a teşekkür ediyor ve bakanlığımız adına tbrik ediyorum” diye konuştu.
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da konuşmasında, “Bilindiği gibi biz Çiftlikköy Belediyesi olarak, yapmış olduğumuz 2 km’lik sahil düzenleme projemiz kapsamında bisiklet yolunu da devreye aldık. Tüm kriterleri karşılayan, aynı zamanda Altın Karınca 1.lik ödülü de alan sahil projemiz içindeki bisiklet yollarını da bu proje ile daha aktif değerlendireceğiz. Bisiklete binmek bir yaşam biçimi, bisiklet sadece sportif anlamda değil, gezinti, sosyal birliktelik, ulaşım aracı ve bir hobi olarak insan yaşamının kalitesini artıran bir unsur. Bu anlamda tüm Çiftlikköylüleri bu projeye ve bisikletlere sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.
Fiziksel Aktivitenin Artırılması işbirliği ve Bisiklet Yolu Yapımını Destekleme Protokolü’nün imzalanmasının ardından Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Halk Sağlığı İl Müdürü İbrahim Dedecan ve protokoldeki tüm katılımcılar bisikletlere binerek Çiftlikköy sahilinde tur yaptılar. Ardından Engelsiz Kafe’de gerçekleşen kokteyl ile etkinlik sona erdi. 3 yıl sürecek olan proje kapsamında Çiftlikköy Belediyesi bisikletlerin ve tüm araç gereçlerin bakımlarını yaparak, bisikletlerin amacına uygun parkurlarda kullanımı, araçların bisiklet yoluna girmemesi, aktif kullanımın sağlanması konularında sorumlu olacak. Projenin ilkbahar sezonunda hayata geçeceği belirtiliyor.  

Editör: TE Bilişim