Bebek Dostu Altın İl ünvanını 2011 yılında alan Yalova’da Çınarcık Devlet Hastanesi’nin de ‘Bebek Dostu Hastane’ ünvanını almasıyla birlikte bütün hastaneler ‘Bebek Dostu Hastane’ statüsüne geçti.
Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik olarak Sağlık Bakanlığı ve UNICEF’ in çalışmaları kapsamında, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere 1991 yılında “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler” programı çalışmalarını titizlikle yürüten Çınarcık Devlet Hastanesi  ‘Bebek Dostu Hastane’ ünvanını almaya hak kazandı.
 Bebek Dostu Hastane kriterleri olan "Hastaneler İçin Başarılı Emzirmede 10 Adım’ kriterlerini yerine getiren hastanelerin bebek dostu hastane ünvanını aldıklarını belirten İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.İbrahim Dedecan “2011 yılında Bebek Dostu Altın İl unvanını alan ilimizde 57 Aile Hekiminden 55'i Bebek Dostu Aile Hekimi olmuş , 2 Aile Hekiminin Bebek Dostu çalışmaları son aşamasına gelmiştir.    Bebek Dostu Hastane çalışmalarını titizlikle yürüten Çınarcık Devlet Hastanesi, Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şubesi tarafından yerinde değerlendirilmiş ve Bebek Dostu Hastane  Unvanı almaya hak kazanmıştır. Çınarcık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Ramazan Han, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Zehra Aka, Hastane Müdürü Abdullah Beyaz, Eğitim Hemşiresi Filiz Seven Dilekçi’ye plaketleri takdim edildi. İlimizde bulunan 5 hastanemizin tamamı bebek dostu hastane ünvanını almış bulunmaktadır. Tüm kurumlarımızın Bebek Dostu Unvanını koruyacağı ve çalışmalarını bu yönde sürdüreceğini temenni ederek çalışmalarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim