Su tüketiminin sağlığı doğrudan etkileyen bir durum olduğuna dikkat çeken Yalova Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. İbrahim Dedecan vatandaşların son günlerde artan pet şişelerde ve damacanalarda su tüketimi konusunda dikkatli olmalarını istedi. Satışa sunulacak suların taşıması gereken şartların kanunlarla sabit olduğuna dikkat çeken Dedecan yayınladığı açıklamada vatandaşlara şu uyarılarda bulundu, "

"Ambalajlı su satış yerleri ile ambalajlı su nakil araçlarının tabi olacağı usul ve esaslar hakkında tebliğ 20.08.2014 tarih ve 29094 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ ile izinli kaynak ve içme suları ile doğal mineralli suların üretimi sonrasında depolanması, satış yerleri ile su naklinde kullanılacak araçların sahip olacağı nitelikler, izin verme şartları, çalışma esasları ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esaslar belirlenmiştir. Tebliğ kapsamında su satış ve depolama yerleri ile su nakil araçlarının ruhsatlandırılması ve bu yerlerin denetimleri Müdürlüğümüzün görev ve sorumlulukları arasında yer almıştır.

Vatandaşlarımızın sağlıklı ve temiz su kullanımı konusunda hassasiyet göstermeleri özellikle ambalajlanmış su tüketirken ruhsatlandırılmış yerlerden ihtiyaçlarını karşılamaları büyük önem arz etmektedir. Müdürlüğümüz 'Her Şeyin Başı Sağlık' prensibinden hareketle tüm faaliyetlerini ve ambalajlı sularla ilgili çalışmalarını bu görev ve sorumluluk anlayışıyla yerine getirmeye devam edecektir"

Editör: TE Bilişim