Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ünal Küçükyılmaz, Yalova Devlet Hastanesinde Göz Kliniğinin kurulduğunu ilk anjyonun da gerçekleştiğini belirterek, Dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip böbrek taşı kırma cihazı da Yalova Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasına getirildiğini açıkladı.
Yalova'da kalp hastalarının yıllardan beri beklediği Anjiyo hizmeti 17 Ağustos 2015 tarihinden itibaren verilmeye başlandı. Öte yandan Dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip böbrek taşı kırma cihazı da Yalova Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasına getirildi.
Yalova sağlık alanında iki eksiğini tamamladı. Uzun yıllardan beri en ufak bir kalp rahatsızlığında dahi Bursa'ya ya da çevre illere sevk edilmek zorunda kalan Yalovalılar nihayet bu dertten kurtuldular. Kalp hastalarına anjiyo hizmeti vermeye yarayan cihazın Yalova Devlet Hastanesi'ne getirilmesinin ardından ilk Anjiyo işlemi de 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü gerçekleştirildi.
Öte yandan böbrek hastalarına da bir müjde geldi. Dünyanın en modern teknolojisine sahip olan Taş Kırma Makinesi de Yalova Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasında hastalara hizmet vermeye başladı.
 Konuyla ilgili bilgi veren Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "Yalova'da ilk defa Anjiyo hizmeti verilmeye başlandı, 17.08.2015 tarihi itibari ile ilk hastamıza anjiyo müdahalesi yapılmıştır. Yine Dünyadaki en modern ve gelişmiş böbrek taşı kırma cihazlarının da Yalova'ya kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yurt dışından gelecek ürologların vereceği eğitimlerden sonra en kısa zamanda Yalova halkının hizmetine girecek" dedi.
400 Yataklı Hastane İhaleye Çıkacak  
Yalova'da hizmete girmesi için çalışmaların sürdüğü 400 yataklı devlet hastanesi ile ilgili de bilgiler veren Öztabak, "Yer tespiti yapılan hastanemizin imar değişiklikleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca yapılmıştır. Arsanın Sağlık Müdürlüğü’ne devri gerçekleştirildikten sonra ihale aşamasına gelinecek ve nihayet ihale yapılacaktır" diye konuştu. GOP Mahallesinde bir aile sağlığı merkezinin ve Altınova ilçesinde ise 10 yataklı entegre hastanenin hizmete sokulacağı müjdesini veren Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "GOP Mahallesinde Aile Sağlığı Merkezi ihalesi yapılarak 5 hekimli merkezi en kısa sürede Yalova halkının hizmetine sokacağız. Böylece modern ve daha bakımlı bir Sağlık Merkezi'ne kavuşmuş olacağız. Altınova'da yapımına başlandıktan sonra farklı sebeplerden dolayı inşaatı duran 10 yataklı entegre hastanemizin önündeki tüm engeller kaldırılmıştır" şeklinde konuştu
Göz Kliniği Kuruluyor.
Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ünal Küçükyılmaz, Yalova Devlet Hastanesinde Göz Kliniğinin kurulduğunu belerterek, hen alanhda yenilenmenin sağlandığını Göz kliniği için alınan cihazların ise şunlar olduğunu söyledi.
• Göz Tomografisi
• Göz Anjiyografisi
• Göz Ultrasonu
• Görme Alanı Cihazı
• Dijital Lensmetre
• Dijital Refraktometre Sistemi
• Otorefraktometre
• Midriyatik Retinal Kamera
• Dijital Biyomikroskop
• Göz Üniti
• Chart Projektör
• Tonometre Cihazı …
Editör: TE Bilişim