Dünyada sadece 18 bebekte görülen bir hastalık olan Genitopatellar Sendrom ile mücadele eden Doğa bebeğin hayat mücadelesi devam ediyor. Doğa bebeğin acilen olması gereken  beslenme tupu ve reflu ameliyatı için 10 bin TL bulunamadığı için iptal edildi. 
Doğa bebek ile bu mücadeleyi doğduğundan  bu yana veren annesi ve babası ise kendilerine destek verilmesini istiyor. Konuyla ilgili düşüncelerini aktaran Baba Kerem Bayhan, şunları kaydetti: “Kızımız 11 aylık ve doğduğundan bugüne kadar ömrümüz hastanelerde geçti. Mücadelemiz kızımızla beraber sürüyor. Biz aile olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama bu da bir yere kadar. Artık tıkanma noktasına geldik. Çünkü kızımız ilk doğduğunda Genitopatellar Sendrom teşhisi kondu. İlk 6 ay mücadelemiz bu yönde sürdü ve hastalığın hasar verdiği kalp ameliyatımız başarılı bir şekilde geçti. Bu süreç içinde yine birçok zorluk yaşadık ama çok şükür bu süreci zorda olsa atlattık” 
Genitopatellar Sendromunun sadece kalbe hasar vermediğini belirten Baba Kerem Bayhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu hastalık adı gibi genetik bir hastalık. Hastalığın vurduğu kalbin ameliyatı gerçekleşti. Ama diğer organlarımızda da hasarlarımız var. Bunun için tedavi sürecimizin devam etmesi gerekir. Bu süreç devam etmezse zaten sonucu hepimiz biliyoruz. Masrafımız çok ve bunu karşılayacak durumumuz gün geçtikçe daralıyor. Mesela sigortamız şimdilik var ama sadece sigortayla olmuyor. Ameliyattan sonra tek odada kalması gerekiyordu. Maddi problemlerden dolayı 5 kişilik odaya aldılar. Daha sonra enfeksiyon kaptığı için tek kişilik odaya alındı. Ama tek kişilik odanın maliyeti 60 Lira, Bakalım nasıl ödeyeceğiz, nasıl bu işin içinden çıkacağız bilmiyorum.” 
10 Bin TL'ye İhtiyaç Var
Diğer yandan Doğa bebeğin acilen beslenme tüpü ve reflu ameliyatına girmesi lazım ancak aile bu parayı bulamadığı için ameliyat iptal edildi. Aile bu konuda da yardım severlere seslenerek, "Doğa için ne olur destek olun" diye konuştu. Aile ile irtibata geçmek isteyenler 0533 434 28 04 numaralı telefondan ulaşabilirler.
Editör: TE Bilişim