Dünya'nın ilk ve tek Narkotik TIR'ı Yalova'da uyuşturucunun insan bedeninde ve psikolojisinde yaptığı etkileri anlatmak için kapılarını açtı. TIR'ı ilk gezen ise Yalova Valisi Tuğba Yılmaz oldu.
  İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile hazırlanan ve bu anlamda Dünya'nın ilk ve tek Narkotik TIR'ı, "Hedef Olma, Hedefsiz Kalma" projesi kapsamında ilk kez İstanbul dışına çıkarak uyuşturucunun insan bedeni ve psikolojisi üzerindeki etkilerini vatandaşlara anlattı. İstanbul'da bugüne kadar yaklaşık 2 milyon insana uyuşturucuyu anlatan Narkotik TIR'ı 25 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Yalovalılarla buluştu. 4 gün boyunca Yalova'da kalacak olan TIR'ın ziyarete açılışı amacıyla da bir tören düzenlendi. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Yalova Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Yeşilöz ile protokol mensuplarının katıldığı törende TIR hakkında bilgiler veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Komiser Yardımcısı Tuba Özer, "Uyuşturucu kullanımı günümüz sorunlarının başında gelmektedir. Gerek satımı ve gerekse kullanımı ile büyük bir sorun olarak karşımızda duran madde bağımlılığının psikolojik, biyolojik ve çevresel etkenler olmak üzere bir çok farklı nedeni vardır.  Uyuşturucu madde kullanımıyla mücadelede arz talep azaltım çalışmalarının önemi oldukça büyüktür. Emniyet teşkilatımız bu talep azaltım çalışmalarında uyuşturucu ile mücadele de önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu çalışmalara bağlı olarak uyuşturucu ile mücadele de farklı kurumlarla da farklı çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü olarak gerçekleştirmiş olduğumuz başarılı profesyonel faaliyetlerin yanısıra, bu farklı kurumlarımızla halkımızla birlikte uyuşturucu ile mücadelemiz etkin bir biçimde devam etmektedir. Hedef Olma, Hedefsiz Kalma adlı projemizle bağımlılık ve madde kullanımı ile ilgili, yanlış bilgileri doğrulamak, aile ve gençleri madde kullanımı ve bağımlılığı ile ilgili düzgün bir biçimde bilgilendirmek, madde kullanımı sonrasında oluşan sosyal risklere karşı halkı bilinçlendirmek amaçlanmıştır. Projemiz kapsamında oluşturulan Narkotik Eğitim TIR'ımız Dünya'da ilk ve tek olma özelliği taşımaktadır. Bu TIR gerçekleri öğrenin konsepti ile hazırlandı. Bu konsept çerçevesinde çeşitli eğitim filmleri ve programları ile madde bağımlılığı, görsel, işitsel olarak farklı ve daha etkili bir şekilde sunulmaya çalışılmıştır. TIR'ımız 2015 yılı içerisinde yaklaşık 150 bin kişiye ulaşmıştır" dedi.
Bilgilendirmenin ardından TIR'ı gezen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve beraberindekiler interaktif ortamda uyuşturucunun insan bedeni ve psikolojisine verdiği zararı görme imkanı buldular. TIR 4 gün boyunca öğrenciler ve vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

 

Editör: TE Bilişim