İstanbul Eczacılar Odası yönetimine seçilen Yalovalı eczacılar Alper Numanoğlu, Erdoğan Çoban, Meliha Işık, Yavuz Bayrak ve Kürşat Emre Candır vatandaşların mağdur olmaması için bundan sonra hastanelerin yaz kış farkı gözetmeden 08:30-18:00 saatleri arasında açık tutulacağını duyurdular. 
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İstanbul Eczacılar Odası kongresinde yönetime girmeyi başaran Yalovalı eczacılar odanın aldığı kararlarda da etkili oluyorlar. Bu kapsamda eczane açılış ve kapanış saatlerinin yaz ve kış mevsimlerinde değişiklik göstermesinin vatandaşları mağdur ettiğini belirten Yalovalı eczacılar oda tarafından alınan kararla saatlerde değişiklik yapılmasını sağladılar. Eczacılar odası olarak vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Numanoğlu, “Yalova’da eczaneler sabah 8.30, akşam 18.00’a kadar açık kalıyor. Artık kış ve yaz saati farkı gözetmeksizin bu saatler arasında eczaneler açık kalacak. Cumartesi günleri için yeni bir düzenlemeye gitmeyi planlıyoruz. Cumartesi günleri içinde saat 15.00’dan sonra eczanelerin kapanması gündemdedir” diye konuştu.
Yalova’nın bir ecza deposu olduğunu ve ilaç temini konusunda sıkıntı yaşanmaması için gün boyu ecza deposunun açık kaldığını belirten Numanoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yalova’da faaliyet gösteren ecza deposu var. Sabah 8.00’dan akşam 10.00’a kadar açık kalıyor. Vatandaşların mağdur olmaması için ilaç temini konusundaakşam 10’a kadar açık tutuluyor. Yalova’da açıkçası vatandaşların ilaca ulaşma konusunda bir sıkıntısı bulunmuyor. Öte yandan ilçelerde dahil olmak üzere 8 tane eczane nöbetçi kalıyor. Merkezde ise bu sayı 2.”
Yalova’da ilaç kullanımının Türkiye ortalaması ile aynı olduğunu belirten Numanoğlu, daha sonra şunları söyledi: “Deprem olduğu yıl, Yalova’da çok antidepresan ilaç kullanıldı. Toplumsal olaylar antidepresan ilaç kullanımını tetikliyor. Depremin izleri silinmeye başlayınca antidepresan ilaç kullanımı da azaldı.”
Editör: TE Bilişim