Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Yalova Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde kalan engellilere yönelik bir tarama ve eğitime Yalova Sağlık İl Müdürlüğü’nden Diş Hekimi Serap Ulukaya ile görevli hemşire Filiz Pırıldak Özbek katıldı. 45 engelli gence ilk olarak diş bakımının nasıl yapılması gerektiği konusunda eğitimler verildi. Diş fırçalamanın önemine değinilen eğitimde diş rahatsızlıklarına bağlı olarak gelişen diğer hastalıklara da değinildi. Eğitimde, “Diş fırçalama işlemi küçük yaşlardan itibaren düzenli olarak yapılması ve rutin haline getirilmesi gereken bir kişisel bakım ritüelidir. Yetişkinler bu konuda bilinçli olsa da özellikle çocukların diş fırçalaması için özel eğitimler verilmeli ve bu alışkanlığın yaşamına kazandırılması gerekir. Uzmanlara göre diş fırçalama, 6 ila 8 aylık arasında başlanmalıdır. Ebeveynler, bebeklerinin diş temizliğini bu aylar çerçevesinde öğünlerden sonra ve gece uyumadan önce çocuğun ağzını temizleyerek başlatmalıdır” denildi.

Ardından engellilere diş taraması yapıldı. Dişlerinde sorun tespit edilenler ise Yalova Diş Hastanesi’ne sevk edildiler.
Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri gençlere yönelik düzenlenen eğitim ve gerçekleştirilen diş taramasından dolayı Diş Hekimi Serap Ulukaya ile görevli hemşire Filiz Pırıldak Özbek’e teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim