Toplantıda konuşan SADEF Genel Başkanı Koç, gönüllülük esasına dayalı evde bakım hizmetinin önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığı'nın vermiş olduğu 440 bine yakın evde sağlık hizmetine erişim sağlanan vatandaşımız var. Yalova'da da bine yakın vatandaşımız var. Bir de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bakım aylığı verdiği 440 bine yakın birey var. 1 milyona yakın aslında dezavantajlı birey var. Belki erişemediğimiz insanlar da var. Devlet imkanlarıyla sağlık ve bakım hizmeti alan bu kişilerin bizlere de ihtiyacı var, sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı var. Şefkat elini ancak sivil toplum kuruluşları yansıtabilir. Gönüllülük esasına dayalı, komşuluk hukuku ile birleştirilmiş bir gönüllülük esası, bunu çözecek olan asıl bu."

İl Sağlık Müdürü Ali Daştan ise evde sağlık hizmetleri birimleri kurulmadan önce hastaların tedavilerinin zorlukla yapıldığını aktardı.

Ardından yapılan oturumlarla sempozyum devam etti.

Sempozyumun açılış programına Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak da katıldı.

Editör: TE Bilişim