Gelir testi yaptırmayana ceza geliyor. Sigortalılığı bulunan kişiler ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık yardımlarının, daha önce olduğu gibi kanun kapsamında karşılanmasına aynen devam edilecek. 
Türkiye’nin 01 Ocak 2012 tarihi itibarıyla zorunlu genel sağlık sigortası uygulamasına geçtiğini hatırlatan SGK İl Müdürü Ali Gencer, “Her hangi bir sosyal güvencesinin olmadığı tespit edilen kişinin tespit tarihten itibaren kurumumuzca resen genel sağlık sigortası tescili yapılmakta ve asgari ücret üzerinden ödemesi hesaplanacak. Re’sen tescil edilmesi nedeniyle tahakkuk eden genel sağlık sigortası primleri devlet bankaları şubelerine ödenmesi gerekmektedir.
Gelir seviyesine göre ödenmesi gereken genel sağlık sigortası prim miktarının ya da primlerin devlet tarafından karşılanması şartını taşıyıp taşımadığının tespitinin yapılabilmesi için gelir testi yapılacaktır. Yerleşim yerinin bağlı olduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına, kurumumuz tarafından, gelir testine müracaat bildiriminin tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içerisinde müracaat edilmesi gerekmektedir. Gelir testi ise mutlaka yaptırılmalıdır” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim