Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda denetimlerini aralıksız sürdürürken alınan numuneler ise laboratuarlara gönderiliyor. 
Yaz aylarıyla birlikte gıdaların daha sağlıklı şartlarda satılmasını sağlamasını hedefleyen Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de denetimleri arttırdı. Yapılan denetimlerle ilgili olarak müdürlükten yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi;
"Yalova'da  yaz döneminde artan nüfus gıda ürünlerine olan talebin, gıda konusunda faaliyet gösteren gıda işletmelerinde yoğunluğun artmasına neden oluyor. Vatandaşların daha temiz ve güvenilir gıdaya ulaşımını sağlamak için gıda konusunda yasal olarak tek yetkili olan Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Denetmenleri tarafından gıda denetimleri arttırıldı. Bu çerçevede gıda denetiminin  yoğun olarak yapıldığı işletmelerden her ay et ve et ürünleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri, hazır yemek, sebze ve meyve numunesi alınarak yetkili laboratuarlara gönderilmektedir.
Alınan gıda numuneleri taklit, tağşiş, yabancı madde, katkı maddeleri, ilaç kalıntıları gibi vb. unsurlar yönünden analiz edilmektedir. Haziran, Temmuz, Ağustos döneminde alınan 35 numune sonuçlarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.
Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hassasiyet ve kararlılıkla; insan sağlığını koruyucu yönde denetimler yapma, tedbirler alma ve uygulamaya aralıksız devam edecektir"
Editör: TE Bilişim