“2014 yerel seçimleri öncesinde adayımız, yani şu anki Belediye Başkanımız Vefa Salman, Yalova’mızın Tıp Fakültesine ihtiyacı olduğunu belirterek nasıl yapılacağını da söylemişti” diyen CHP İl Başkanı Nur Koçak; “O dönemde kentimize gelen dönemin Başbakanı Yalova’mıza 400 yataklı hastane sözü vermişti. Hepimiz tarafından desteklenen bu proje için seçimler sonrasında Belediye Başkanımız Vefa Salman düğmeye basmış ve Bağlarbaşı Mahallemizde 400 yataklı hastanenin yapılmasıyla ilgili imar planı değişikliği için konuyu meclis gündemine taşımıştır. 09.12.2015 tarih ve 319 sayılı meclis kararıyla 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında gerekli değişiklik yapılarak ilgili parseller “Sağlık Tesis Alanına” çevrilmiştir. Plan değişikliği sonrasında da konuya ilişkin iki kez (21.12.2015 ve 18.01.2016 tarihlerinde) İl Sağlık Müdürlüğüne yazı yazılarak bilgi verilmiştir” dedi.

Başkan Salman Bizzat Bakanla Görüştü

İşin resmi kısmının bu şekilde yapıldığını belirten İl Başkanı Koçak sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediye Başkanımız Vefa Salman, Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısına katılan o dönemin Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na da konuyla ilgili bilgi vererek hazırlanan dosyayı kendisine de bizzat sunmuştur. Dönemin Başbakanının verdiği sözü ve Yalova’nın bu konudaki ihtiyacını da bizzat sayın bakana iletmiştir. Ancak bu konuda yine de bir sonuç alınamamıştır. Dönemin milletvekilleriyle bu konuda istişareler yapılmış konu gündemde tutulmuştur.”

4 Milletvekili 1 İl Başkanı Konuyu Çözemedi

“İlk kez 2014 yılı olmak üzere ülkemizde kaç kez seçim yaşandıysa iktidar partisinden kentimize gelen her siyasi bu hastanenin sözünü tekrar tekrar verdiler” diyen Koçak; “O günden bu güne mevcut vekilleri de saydığımızda iktidar partisinin 4 Milletvekili ve adaylığı nedeniyle görevinden ayrılan İl Başkanı 400 yataklı hastane için tek bir çivi dahi çaktıramamıştır. Ancak duyuyoruz ki kendi beceriksizliklerini “Biz hastaneyi yapacaktık ama belediye gereğini yapmadı” diyerek örtmeye çalışıyorlar. Allah adamı şaşırtmasın. Her şey ortada ve belgeli. Belediye Başkanımız Vefa Salman ve Belediye Meclisi 2015 yılında gereğini yapmış ve Sağlık Bakanlığına “İşte yer, buyur gel hastaneyi yap” demiştir. Güneşi balçıkla sıvayamaz, gerçekleri saptırmaya çalışarak kendi beceriksizliğinizi başkalarına mal edemezsiniz. Halk da yemiyor artık sizin bu ucuz politikalarınızı. 4,5 yıl İl Başkanlığı yapıp bir hastaneyi dahi yaptıramazsan halkın karşısına aday olarak çıktığında ancak böyle masal anlatırsın. Onu bunu kötülersin” dedi.

Her Şey Hazır Ruhsat Verilebilir

Bu konu Yalova'nın öncelikli ihtiyacı” diyen İl Başkanı Koçak; “Gelin mevzuyu sulandıracağınıza bir an evvel yapım ihalesinin yapılması için gerekli girişimi yapın. Ona buna iftira atacağınıza, yapımı için hiçbir engel olmayan 400 yataklı hastanenin yapımı için çaba harcayın çünkü bugün ruhsat verilebilir şekilde yer hazır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim