Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Çınarcık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü, Orman ve Su işleri Bakanlığı 2.Bölge  Müdürlüğü Yalova İl Müdürlüğü ve Bursa Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Eğitimini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını teslim aldılar.
 Yalova Belediyesi Meclis Salonu’nda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince düzenlenen eğitime Yalovalı hayvanseverler yoğun ilgi gösterirken, Yalova Belediyesi Veteriner Hekimlerinden Nihal Su Polat sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması, sahiplenilmesi, işaretlenmesi ve hasta hayvanın tanınması hakkında genel bilgi verdi. Eğitimlerin ikinci gününde ise Çınarcık Belediyesi Veteriner Hekimi Erkut Ferhatoğlu Sokak hayvanlarının bakımı ve beslenmesi konularından bilgi verdi. Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü’nden katılım sağlayan Veteriner Hekim Nihal Bilgici 5199 sayılı kanunu ve cezai yaptırımlarını anlattı. Gıda Tarım İl Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Feridun Güven ise hayvan davranışları hakkında kursiyerlere bilgi verdi.
GÖNÜLLÜLER AKTİF GÖREV ALACAK
Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Yalova Belediyesi Özel Kalem Müdürü Özlem Salman Günalp ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Nevzat Algan tarafından takdim edildi.
Yalova Belediyesi tarafından yeni yapılacak olan Doğal Yaşam ve Etkileşim Alanı’nın tanıtım videosunun gösteriminin ardından konuşma yapan Yalova Belediyesi Özel Kalem Müdürü Özlem Salman Günalp, en büyük avantajının ‘Veteriner Hekim’ olan bir Belediye Başkanı ile çalışmak olduğunu dile getirdi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın her konuda olduğu gibi sokak hayvanları ve canlılar konusunda da kalıcı eserler bırakmak istediğini söyleyen Günalp; “Planlanan proje mutlaka hayata geçecek. Ne olursa olsun bu konuda son derece kararlı olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, gelişmeleri titizlikle takip ediyor. Ben de evimde beslediğim kedilerimi, sokakta gördüğüm hayvanları kendi çocuklarımdan ayırt etmiyorum. Göreve gelmemizin ardından Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü daha aktif bir duruma getirdik. Türkiye’ye örnek olacak projemizin tamamlanmasının ardından Yalova’da bulunan hayvanseverlerin içi daha rahat olacak. Hayvanlarla birlikte yaşamak bir doğa gerekliliğidir. Yalova Belediyesi olarak her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırız. Belediye Başkanımız Vefa Salman, bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınılmaması talimatını her fırsatta aktarıyor. Bu proje hazırlanırken en ince ayrıntılara kadar her konu üzerinde çalışıyoruz. Türkiye’nin önde gelen mimar ve mühendisleri ile birlikte, Bursa Osmangazi ve Nilüfer Belediyesi Doğal Yaşam ve Etkileşim Alanı projelerini hazırlayan ekiple çalışıyoruz.”
Editör: TE Bilişim