Piyasada satılan bir çok pekmez ve bal çeşidinde hile bulunduğunu ve doğal keçiboynuzu pekmezinin öksürüğe doğal bir alternatif olduğunu söyleyen Mısır Çarşısı sorumlusu Gökhan Doğan, dükkanlarında satılan bütün pekmezlerin doğal üretim yerlerinde katkı maddesiz olarak üretilerek satışa sunulduğunu söyledi.

Yalova’nın 50 yıllık baharatçısı Mısır Çarşısı’nda satılan doğal keçiboynuzu pekmezi, kış aylarına girdiğimiz şu günlerde öksürük şikayeti olan Yalovalılar’ın doğal tercihlerinin başında geliyor.

Glikoz katkısı olan pekmezlere Yalovalılar’ın dikkat etmesi gerektiğini belirten Doğan, “Biz işletme olarak sattığımız keçiboynuzu pekmezini Alanya’da, karadut pekmezini Gümüşhane’de ve kara üzüm pekmezini de doğal olarak Nevşehir’de özel olarak üretimini yaptırdıktan sonra satışa sunuyoruz. Şu anda Alanya’da üretimini yaptırdığımız doğal keçiboynuzu pekmezinin kilosu 14 Lira’dan satışa sunuluyor” dedi.

“Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde özellikle keçiboynuzu pekmezini  öksürük şikayeti olan Yalovalılar’a tavsiye ediyoruz” diyen Doğan, “Müşterilerimiz bizden satın aldıkları doğal keçiboynuzu pekmezini kullandıktan sonra özellikle gelip bize teşekkür ediyorlar, öksürüğe oldukça etkili olduğunu söylüyorlar. Keçiboynuzu pekmezi, basit bir öksürükten KOAH hastalığına kadar birçok öksürük çeşidinde etkili olan bir ürün. Ancak doğal olması gerekiyor. Vatandaşlar keçiboynuzu pekmezini kullanıyoruz, ama hiçbir faydası olmuyor diyorlar. Ancak, içerisine glikoz katılmış pekmezle olmaz” diyerek doğal keçiboynuzu pekmezinin  faydalarına dikkati çekiyor.

Editör: TE Bilişim