Yalova Devlet Hastanesinin, HIMSS Emram Stage 6 (Healthcare Information and Management Systems Society) sistemine geçişi tescillendi.Yeni sistemde Türkiye’de bu belgeyi almaya hak kazanan ilk hastane Yalova Devlet Hastanesi oldu.
Yalova Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Sezen, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de Hımss sistemine geçen sayılı hastanelerden biriyiz. Himss Avrupa Temsilciliği ve Afiliye İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından hastanemizde yapılan değerlendirme sonucunda digital hastane olarak tescillendik. Bu sistem sayesinde hastanelerimizde kağıt kullanma devri sona erecek. Hasta bilgi güvenliği ve sistemden kaynaklanan hataların sıfıra indirgenmesi sağlanacak” dedi.
Genel Sekreter Dr. Hakan Sezen, Himss Emram  Merkezi Almanya Berlin olan, hastane bilgi sistemlerini ve hasta tedavi güvenliği akredite eden uluslararası bir vakıftır. Bu programdan geçip sertifikasyon sahibi olmak uluslararası ve ulusal sağlık camiasında ciddi bir prestij nedenidir. Yeni sistemde Türkiye’de ilk olarak Yalova Devlet Hastanesi bu akreditasyon belgesini almaya hak kazanmıştır. Bu belgenin 3 yıl geçerliliği olup, bu süre içinde son hedef olan Himss Stage 7 alabilmek için maksimum gayret harcanacaktır. Dünyada Himss Stage 7 alan sadece 3 hastane vardır.  Yalova Devlet Hastanesinde çalışmalarımızın tümüne aktif katılım sağlayan ve her türlü desteği veren ekibime teşekkür ediyorum“ dedi.
Denetimleri yapan Himss Türkiye Temsilcisi Yrd. Doç.Dr. İlker Köse ve denetim ekibinde görevli Esra Kızılkaya, Gizem Gençyürek ve Suna Kırdal Yalova Devlet Hastanesi’nin vizyon olarak yenilenmeye hazır ve gelişime açık bir hastane olduğunu gözlemlediklerini belirterek tüm yönetici ve çalışanlara teşekkür ettiler.​

Editör: TE Bilişim