Kan ihtiyacının özellikle kış aylarında ameliyatların artmasından dolayı artış gösterdiğine dikkat çeken Dr.Ondur, ancak havaların soğuması ile birlikte bu artan ihtiyaca karşılık kan bağışında düşüş yaşandığını belirterek, “Kan acil ve alternatifi olmayan bir ihtiyaç maddesi. Acil kana ihtiyacı olan vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için sağlıklı 18-65 yaş arası kadın ve erkekleri kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kan bağışları yağmur ve soğukla birlikte günlük olarak 9-13 üniteye kadar düştü.

Vatandaşlarımızın kan bağışı konusunda eğer tereddütleri varsa, Kızılay Kan Merkezimize gelerek bizlerden ayrıntılı bilgi alabilirler.Kan bağışı sağlıklı vatandaşlarımız için hücrelerin yenilenmesi bakımından faydalı. Eğer kan verdikten sonra tansiyonum düşer, üşürüm gibi tereddütleri olan vatandaşlarımız varsa, biz zaten kan vermeden önce, gerekli tüm tetkikleri burada yapıyoruz, eğer kan düzeyleri düşükse zaten kan bağışını almıyoruz, bu konuda bize güvensinler” diye konuştu.

Yalova Kızılay Kan Merkezi gezici bağış otobüsünün 3-8 Kasım tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu yanında 10-18 saatleri arasında kan bağışlarını alacağını belirten Dr.Sanem Ondur, Yalovalı vatandaşları kan bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Editör: TE Bilişim