Yalova halkının kan bağışı konusunda her zaman duyarlı olduğunu belirten Dr.Sanem Ondur, “Kampanyalarımıza Yalova halkı her zaman ilgi gösteriyor. Ancak elimizde kan stoğu olsa bile, ileride sıkıntı yaşanmaması adına, bağışların sürekli olması gerekiyor” dedi.

Yalova’da kış aylarında azalan nüfusa paralel olarak kan bağışlarının düştüğüne dikkat çeken Yalova Kızılay Kan Merkezi’nden Dr.Sanem Ondur, Yalova halkına her zaman olduğu gibi kan bağışında duyarlı olması çağrısında bulundu. Yalova’da yaz aylarında artan yazlıkçı nüfusunun da etkisiyle kampanyaların oldukça başarılı geçtiğini kaydeden Dr.Ondur, kış aylarıyla birlikte ameliyatların da arttığını bu nedenle kana daha çok ihtiyaç olduğunu söyledi. Kış koşullarında düzenlenen kampanyalara ilginin genellikle az olduğunu ve kışın yapılan bağış sayısının düştüğünü belirten Dr.Sanem Ondur, “Kış aylarında açık mekanlarda düzenlenen kampanyalara ilgi az oluyor. Bizler de kış aylarında daha çok kurumlarla işbirliğine giderek kan bağış kampanyaları düzenliyoruz. Kasım ayı içerisinde kutlayacağımız Kızılay Haftası dolayısıyla da Bahçeşehir Koleji ile ortaklaşa olarak düzenlenecek kan bağış kampanyamıza tüm Yalovalılar’ın katılımını bekliyoruz” dedi.

Yalova Kızılay Kan Merkezi haftanın beş günü  mesai saatleri içerisinde ve gezici kan bağış otobüsüyle de değişik mekanlarda kan bağış kampanyalarını sürdürüyor.
Editör: TE Bilişim