Yalova Belediyesi ve Yalova Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen seminerde obezite hakkında Bağlarbaşı Mahallesi Karanfil Evi’ndeki kurslarda faaliyet gösteren bayanlara bilgiler verildi. Prof. Dr. Mesut Başak’ın katıldığı seminerde, doğal ve dengeli beslenmenin önemi anlatıldı.

Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de obezitenin arttığını belirten Prof. Dr. Mesut Başak, yapılan araştırma sonuçlarını dinleyicilerle paylaştı. Obezitenin çocuk yaşlarda görülmeye başladığını söyleyen Başak; “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre önlenebilir bir hastalık olarak kabul edilen fazla kiloluluk ve obezite, her yıl bir milyondan fazla ölüme neden olmaktadır.

Obezite, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pekçok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple obezite ile mücadele etmemiz gerekir. Bu mücadeleyi yaparken doğal ve dengeli beslenmemiz gerekiyor” diye konuştu. Katılımcılara teşekkür eden Prof. Dr. Mesut Başak, seminer sonunda bayanların sorularını cevapladı.

 

Editör: TE Bilişim