Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder ve Turizm Çalışma Grubu Üyeleri, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO)'nı ziyaret ederek Sağlık Turizmi konusunda bilgi alışverişinde bulundular. 
Yalova Kent Konseyi ve Turizm Çalışma Grubu, Yalova'da sağlık turizmi konusunun canlandırılması adına bilgilendirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda YTSO'yu ziyaret eden Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder ve Turizm Çalışma Grubu Üyeleri, YTSO Başkanı Tahsin Becan ve YTSO Yönetim Kurulu üyelerine bilgilendirmede bulundular. Sağlık turizminin Yalova'da geliştirilmesinin çok büyük bir önemi olduğunu vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, " Türkiye’nin sağlık turizminden günümüzde 2 Milyar dolar gelir elde ediyor. 2023 Türkiye hedefi ise 20 milyar dolar. Bu ekonomik girdiden Yalova’nın da önemli bir pay alması için yapılacak olan çalışmaların da hızlandırılması lazım" dedi. 
Sağlık Turizmi Serbest Bölgesi hakkında da YTSO üyelerine bilgi veren Önder, "Sağlık Turizmi Serbest Bölgesi için 4 il belirlenecek. Kayseri ve İzmir illerine bu bölgenin verileceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Geriye kalan 2 ilin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. Buna talip önemli iller var, Bursa, Afyon gibi önemli iller Sağlık Turizmi Serbest Bölgesini istiyor. Bizde bu treni kaçırmadan Ankara'da gerekli çalışmaları yapmalıyız. Sağlık Turizmi Serbest Bölgesi'nin kurulması ilimiz açısından çok büyük önem taşıyor" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim