Havaların soğuması  ile birlikte kan bağış kampanyalarına kapalı mekanlarda devam edeceklerini ve yazlık nüfusun da azalması ile birlikte kan bağışlarında yaşanacak muhtemel düşüşe karşı kurumlara kan bağışı çağrısında bulunan Kızılay Kan Merkezi Doktoru Sanem Ondur, “Kış dönemi boyunca, kurumlar ve işyerleri 30 kişiden daha fazla bağışçı sözü verdikleri takdirde onlara yönelik kan bağış kampanyası düzenleyebiliyoruz. Kurumlar ve işyerlerine kış dönemi boyunca azalan kan bağışlarına katkı sunmak üzere kan bağışı çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Kan grubu olarak 0 ve A grubu bağışçılarına da çağrıda bulunan Kızılay Kan Merkezi Doktoru Sanem Ondur, “Bu iki grupta çok insan olduğu düşünülerek, bu kan grubunda bulunan vatandaşlarımız kan bağışından uzak durabilirler. Bu iki kan grubundan çok insan bulunduğu doğru. Fakat aynı oranda da bu kan gruplarına duyulan ihtiyaç fazla. Bu kan gruplarına sahip vatandaşlarımıza da çağrıda bulunmak istiyorum. Zaten bu gruplardan çok bağışçı var diye düşünmesinler, bu gruplara ihtiyaç da fazla olduğu için sıkıntı yaşıyoruz, özellikle bu iki gruptan da kan bağışlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Yalova Kızılay Kan Merkezi olarak geçtiğimiz yıla oranla kan bağışlarında yüzde 2 civarında artış olduğunu ve eylül ayı sonu itibari ile kan bağışlarının 6500 üniteye ulaştığını belirten Dr. Sanem Ondur, “Kan bağışlarında artış olmasına rağmen, bu miktar şu anda ihtiyaçlarımızı karşılamaktan uzak. Yalova’daki hastanelerin kan ihtiyacının karşılanması için Balıkesir, Çanakkale, Bursa gibi illerden kan takviyesi yapılıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim