Kan bağışlarının ramazan ayında göreceli olarak düşüş gösterdiğine dikkat çeken Yalova Kızılay Kan  Merkezi, Yalova açısından bakıldığında kan bağışında verimli bir ramazan ayını geride bıraktıklarını söyledi.

Ramazan ayında Gazipaşa Caddesi’nde iftardan sonra kan bağışlarını alan Yalova Kızılay Kan Merkezi gezici kan bağış otobüsü, bayramdan sonra da Osmanlı Parkı karşısında kan bağış kampanyalarını sürdürüyor. Bir haftadır Yalı Caddesi üzerinde kan bağış otobüsünde 13.30 ile 19.30 saatleri arasında kan bağışlarını kabul eden Yalova Kızılay Kan Merkezi, bugün de aynı cadde üzerinde bağışları almayı sürdürecek.

Gezici Kan Bağış otobüsünün 17 Ağustos’ta Çınarcık’ta kan bağışlarını alacağını belirten Kızılay Kan Merkezi Doktoru Hamdi Usman, 19 Ağustos’tan itibaren tekrar Osmanlı Parkı yanında kan bağışlarını almaya devam edeceklerini söyledi.

Yalovalıların kan bağışına göstermiş oldukları duyarlılığa Kızılay Kan Merkezi adına teşekkür eden Dr.Usman, bayramdan sonra Gezici Kan Bağış otobüsünde günlük ortalama 30 ünite kan bağışı aldıklarının belirterek, ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

Yaz aylarında sağlık açısından kan bağışında bulunmanın herhangi bir sakıncası bulunmadığına vurgu yapan Dr.Usman, “Sağlık sorunu bulunmayan 18-65 yaş arası vatandaşlarımız yaz aylarında da rahatlıkla kan bağışında bulunabilirler.Bazı ilaçları kullananların dışında sağlıklı bireylerin kan bağışında bulunması hücre yenilenmesi açısından da oldukça faydalı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim