Çınarcık Mavi Deniz Atık Su Arıtma Birliği’nin çalışmadığı ve denize girilmesinin yasak olduğu şeklindeki haberler üzerine tesiste incelemede bulunan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, tesisin tam kapasite ile çalıştığını belirterek, “Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile Çınarcık’ta denize girebilirler” dedi.
Başkan Avni Kurt’un yaptığı incelemede Mavi Deniz Atık Su Arıtma Birliği’nin görevlileri Çevre Mühendisi Sinem Sakallıoğlu ve Kimyager Kubeysi Ayaz , “Tesisimiz Çınarcık Belediyesi, Teşvikiye Belediyesi ve Kocadere Köyü ortak tesisidir. Buralardan gelen atık sular tesisimizde toplanıyor. Burada biriken su biyolojik arıtmadan geçirilerek derin deşarj yöntemi ile denize bırakılıyor.18.07.2014 tarihi itibariyle de tesisimiz tam kapasite olarak hizmet vermektedir’’ bilgisini verdiler.
Tesiste yaptıkları incelemenin kendilerini rahatlattığını ve her gün düzenli olarak tesisle ilgili rapor almayı sürdürdüklerini belirten Başkan Kurt, “Tesis te yaptığımız incelemeler bizi biraz daha rahatlattı. Biz zaten görevli arkadaşlarımızda hemen her gün tesis ile ilgili rapor alıyoruz. Böyle bir olumsuzluk olduğunda gerekli önlem ve tedbirleri alıyoruz.10 Haziran’da tesiste geçici bir arıza meydana gelmişti. Biz de görev gereği ve vicdani sebeplerden bir iki gün denize girilmemesi anonsunu yaptık. Bu doğrudur. Ancak sorun çözüldükten sonra bu nu bildirmemize rağmen son zamanlarda gittikçe artan arıtmanın çalışmadığı ile ilgili haberler bizi üzmekte. Özellikle yaz sezonunda asılsız ve kasıtlı olarak çıkartılan bu haberlerin doğru olmadığını sizlere bildirmek isterim. Arıtmamız 24 saat esasiyle Bakanlık tarafından gözlemlenmektedir. Bu yüzden Çınarcık’ta tatilini yapan yazlıkçılarımız ve tüm halkımız gönül rahatlığı ile denize girebilirler. Ayrıca isteyenler İl Sağlık Müdürlüğü’nün sitesinden http://yalovahalksagligi.gov.tr/icerik/cinarcik.html Çınarcık’taki deniz suyunun temizliği konusunda bilgi alabilirler” dedi.
Editör: TE Bilişim