Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, Yeşilay Cemiyeti Yalova Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çalışkan ve Yalova Genç Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kerem Koyuncu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş da konferansa ilgi gösterdi.

Konferansın açılışında konuşan Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder; madde bağımlılığının kentsel yaşam kalitesini etkileyen önemli bir sorun olduğunu ve kent sağlığı için bağımlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl ise son yıllarda özellikle gençler arasında uyuşturucu madde kullanımının yaygınlaştığını ve bağımlılığın arttığını ifade ederek; bu nedenle Kadın Meclisi olarak bu önemli konuyu gündeme getirdiklerini belirtti.

“Sağlık fiziksel, sosyal ve ruhsal yönden tam iyi olma halidir” diyen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel; sağlıklı bir kentsel yaşam için halk sağlığı çalışmalarının önemine değindi. Madde bağımlığının çok önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Yüksel, “Sağlık sorunlarını en baştan engellemek, tedavi etmekten daha az zahmetlidir ve daha az masraflıdır.” dedi.

Bursa Devlet Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’nden Uzman Hekim Dr. Elif Aktan Mutlu da madde bağımlılığı ile mücadele konusunda yürütülen klinik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Mutlu, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadelede eğitimin önemine değinerek; bunun için tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü söyledi.

Editör: TE Bilişim